Ταξίδι

Έντονη αντιπαράθεση για τα κουπόνια ταξιδιών

Πηγή: alphanews.live

Κόντρα μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτόρων και Συνδέσμου Καταναλωτών ξέσπασε με φόντο τα κουπόνια που δίνονται για τις ακυρώσεις ταξιδιών λόγω κορωνοϊού, αντί να γίνεται επιστροφή χρημάτων. Η διαμάχη ξέσπασε μετά την ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος Καταναλωτών Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Άκης Κελεπέσιης, εξήγησε ότι βάσει νομοθεσίας αυτή είναι η σωστή διαδικασία.

Εξήγησε ότι υπάρχει νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων 14 ευρωπαϊκών κρατών για παραχώρηση vouchers σε όσους ακύρωσαν τα ταξίδια τους λόγω κορωνοϊού. Υπάρχει και μια Ευρωπαϊική σύσταση προς τα κράτη μέλη για επιστροφή λεφτών. Αυτό που υπερτερεί είναι η κυπριακή νομοθεσία και όχι η σύσταση.

Ο κ. Κελεπέσιης ανέφερε ότι το θέμα δημιουργείται λόγω των επιστολών του Προέδρου Καταναλωτών Μάριου Δρουσίωτη, ο οποίος λέει ότι η μισή Κύπρος κρατά vouchers, ενώ στην ουσία οι περισσότερες υποθέσεις, όπως είπε, είναι διευθετημένες.

“Ο κ. Δρουσιώτης δεν έχει στραφεί έναντι των αεροπορικών εταιρειών για τα συμφέροντα των καταναλωτών και τα έχει μόνο με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι καταναλωτές είναι πελάτες μας εμάς, δεν είναι πελάτες του κ. Δρουσιώτη και τους πελάτες μας τους προσεγγίζουμε με θετικό πνεύμα και έχουν λήξει σχεδόν όλες οι υποθέσεις.”

Ερωτηθείς αν έχουν δοθεί και λεφτά, είπε ότι βάσει νομοθεσίας δίνονται κουπόνια, κάτι το οποίο προστατεύει τη ρευστότητα των ταξιδιωτικών πρακτόρων και διασφαλίζει επίσης τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Επεσήμανε ότι είναι πολλές φορές που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν εισέπραξαν λεφτά από τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό και παρόλα αυτά δίνουν κουπόνια.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »