Έχουμε θέμα

Έντονη αντίδραση γονέων για τις περιφράξεις «τερατουργήματα» στα σχολεία της Λάρνακας [ΦΩΤΟΣ]

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς μέσω επιστολής προς τον υπουργό Παιδείας εκφράζει την απογοήτευση τους πως στα σχολεία της Λάρνακας τοποθετούνται περιφράξεις προηγούμενων δεκαετιών, με συρματόπλεγμα που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή εναλλακτικά σε πρόχειρη περίφραξη εργοταξίων, αντί σε Σχολεία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο Σύνδεσμος υποδεικνύει πως κατά τις επισκέψεις που έκανε σε σχολεία στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Στρόβολο την περασμένη Δευτέρα ο κ. Χαμπιαούρης, συνεχάρη την Σχολική Εφορεία Στροβόλου για το γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει το έργο με πανέμορφες περιφράξεις, χωρίς να περνάνε μηνύματα ότι τα σχολεία είναι φυλακές.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι γονείς με λύπη και απογοήτευση, διαπιστώνουν ότι ενώ σε συγκεκριμένα σχολεία της Λευκωσίας τοποθετούνται τα όρθια προτεινόμενα κιγκλιδώματα με τις κάθετες ράβδους που προσφέρουν και ασφάλεια και αισθητική, σε άλλα σχολεία της Λάρνακας, του «φτωχού συγγενή», και ίσως και σε άλλες πόλεις, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντί των προτεινόμενων κιγκλιδωμάτων, περιφράξεις τερατουργήματα.

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες αυτού «παλιού» τύπου περιφράξεις τοποθετήθηκαν και στο δημοτικό σχολείο των Καμάρων όπου έγινε η απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Αυτούσια η επιστολή του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς προς τον υπουργό Παιδείας:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε, μετά τα συμβάντα του περασμένου Σεπτέμβρη (απαγωγή μαθητών), το γραφείο πρόληψης εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, υιοθετώντας τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στα Δημοτικά Σχολεία, πρότεινε προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού του οποίου προΐσταστε,  την κατασκευή περίφραξης συγκεκριμένων προδιαγραφών:  ΑΝΤΙΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΜΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ Ή ΠΑΣΑΜΑΝΑ.

Μέσα από την έκθεση αυτή τονίζεται ως  ο σημαντικότερος παράγοντας τοποθέτησης μιας περίφραξης, η αποτροπή της εισόδου ανεπιθύμητων προσώπων εντός των σχολικών κτιρίων και των προαύλιων χώρων. Επιπρόσθετα, αναφέρεται  ότι η περίφραξη θα πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής των κτιρίων.

Το ίδιο επισημάνατε και εσείς με χθεσινές δηλώσεις σας με την ευκαιρία της επίσκεψης σας σε συγκεκριμένα σχολεία της Λευκωσίας, συγχαίροντας τη Σχολική Εφορεία Στροβόλου γιατί αν και έχουν 44 σχολεία, δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια, έχουν ολοκληρώσει το έργο με πανέμορφες περιφράξεις, που δίνουν το αίσθημα της ασφάλειας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Με λύπη και απογοήτευση, διαπιστώνουμε ότι  ενώ σε συγκεκριμένα σχολεία της Λευκωσίας τοποθετούνται τα όρθια προτεινόμενα κιγκλιδώματα με τις κάθετες ράβδους που προσφέρουν και ασφάλεια και αισθητική, σε άλλα σχολεία της Λάρνακας, του «φτωχού συγγενή», και ίσως και σε άλλες πόλεις, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντί των προτεινόμενων κιγκλιδωμάτων, περιφράξεις τερατουργήματα προηγούμενων δεκαετιών, με συρματόπλεγμα που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή εναλλακτικά σε πρόχειρη περίφραξη εργοταξίων, αντί σε Σχολεία!

Επιπρόσθετα, θέλουμε να επισημάνουμε, ότι στις λίγες ημέρες που έχει εγκατασταθεί μέρος των περιφράξεων αυτών, οι γνωστοί / άγνωστοι βάνδαλοι έχουν ήδη δράσει με χαρακτηριστική ευκολία και έχουν διανοίξει τρύπες στο πλέγμα, γεγονός που καταρρίπτει τον επιδιωκόμενο στόχο ενισχυμένης ασφάλειας της περίφραξης, που θα αποτρέπει την είσοδο σε οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο, στο χώρο του Σχολείου!

Κύριε Υπουργέ

Για μία ακόμη φορά, με απογοήτευση, διαπιστώνουμε να ακολουθείται η πολιτική του «δύο μέτρα και δύο σταθμά», ή ο διαχωρισμός μας σε «πολίτες δύο κατηγοριών» ! Σε χθεσινές δηλώσεις σας τόσο εσείς κύριε Υπουργέ όσο και ο Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών κ. Ντίνος Έλληνας, διαβεβαιώσατε  ότι σε περίπτωση που μια Σχολική Εφορεία αποδείξει ότι χρειάζεται επιπλέον χρήματα/κονδύλια  θα της δοθούν! Επίσης, σε δηλώσεις του ο κ Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι τα κονδύλια θα κατανεμηθούν στις σχολικές εφορείες με κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησής τους σε σχέση με τις περιφράξεις, τα θυροτηλέφωνα, και τους φύλακες ασφαλείας, σημειώνοντας πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ.

 

Κύριε Υπουργέ

Λυπούμαστε, γιατί για ακόμη μια φορά δεν τηρήσατε ή δεν φροντίσατε ώστε να τηρηθούν οι  πιο πάνω υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να μην υιοθετηθεί μια κοινή γραμμή για όλα τα Σχολεία! Και εδώ καταλογίζουμε και ευθύνες στους αρμοδίους της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας που απαθείς συμβάλλουν , ενεργώντας με πρόχειρες αποφάσεις και ενέργειες , στο τερατούργημα αυτό για τα Σχολεία της πόλης της Λάρνακας!

Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε όπως σεβαστείτε τα παιδιά μας, που τα αναγκάζετε να φοιτούν σε «στρατόπεδα συγκεντρώσεως» ή εναλλακτικά σε «φυλακές» όπως εσείς ο ίδιος χθες ευφάνταστα παρομοιάσατε τα κιγκλιδώματα που τοποθετούνται σε μη ευνοούμενα σχολεία. Κιγκλιδώματα που καταρρακώνουν τη ψυχολογία τους, αντί να διαμορφώνουν σύγχρονα, αναβαθμισμένα και λειτουργικά σχολεία.

Επισημαίνουμε επίσης την άνιση μεταχείριση Σχολείων, με την επίκληση από Σχολικές Εφορείες του διαχωρισμού τους, σε πλούσιες σε εισοδήματα λόγω δικών τους κληροδοτημάτων και σε πιο φτωχές που δεν ευτύχησαν να έχουν κληροδοτήματα!

Θεωρούμε ότι τα κονδύλια του κράτους θα πρέπει να μοιράζονται με διαφάνεια και στη βάση ίσης μεταχείρισης και με αφορμή αυτό που υιοθετήθηκε, οφείλετε να διασφαλίσετε ότι τα κονδύλια αυτά  αρκούν για τα σωστά προτεινόμενα κιγκλιδώματα, για όλα τα σχολεία και όχι μόνο για τα προνομιούχα σχολεία «πλούσιων» Σχολικών Εφορειών !

Διερωτούμαστε, αν τα παιδιά μας δεν αξίζουν να επωφελούνται από κονδύλια που εκταμιεύονται με στόχο  όμορφα, ασφαλή, λειτουργικά και σύγχρονα Σχολεία, τότε σε τί και πού αλλού αξίζει να επενδυθούν τα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας και του κράτους κατ’ επέκταση;

Ολοκληρώνοντας, διαπιστώνουμε με ανησυχία ότι τα χρονικά περιθώρια που τέθηκαν από εσάς τους ίδιους εξαντλούνται, αφού σε περίπου ένα μήνα  (9/9/2019), τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν. Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ενεργήσετε διορθωτικά, στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών που εσείς οι ίδιοι διαμορφώσατε και υιοθετήσατε, πριν να είναι αργά!!».

Σχετικά νέα

X
Translate »