Έχουμε θέμα

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός του Νοσοκομείου Λάρνακας κάθε σαββατοκύριακο

Πηγή: alphanews.live

Μιχάλης Χατζηπαντέλας – Υπουργός Υγείας
Κατά ένα θαύμα μπορώ να πω, όταν έχουμε σαββατοκυρίακο ή τριήμερο τα μηχανήματα σπάζουν. Άρα ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί τα μηχανήματα να μην λειτουργούν κατά την διάρκεια του τριημέρου ή του Σαββατοκυρίακου.

Ενημέρωση ζήτησε από τους αρμόδιους στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, ο υπουργός υγείας, σε σχέση με τη μη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετέβη σήμερα, επί τόπου στην Λάρνακα, πραγματοποιώντας ευρεία σύσκεψη για όλα τα ανοικτά θέματα του νοσηλευτηρίου.

Ήδη ζητήσαμε μιαν έκθεση από την εταιρία και από τους γιατρούς που δουλεύουν εκεί για να μας ενημερώσουν. Όταν το κάνεις το ποσοστό με τις πιθανότητες τότε η πιθανότητα να έχει πρόβλημα όταν υπάρχει τριήμερο είναι πολύ χαμηλή.”

Και δεν μένει μέχρι εδώ. Μεγάλη καθυστέρηση εντοπίζει και στα χειρουργεία. Κάτι που προκαλεί περαιτέρω προβλήματα.

Τα χειρουργία δεν ξεκινούν η ώρα 7 και 30. Κάποια ξεκινούν 8 και 30. Μπορεί να ξεκινήσουν 8 και 30, ο γιατρός να πηγαίνει στο χειρουργείο 9 και 30 και να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Σε σχέση με τα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών αν και διαπιστώνει βελτίωση, εν τούτοις το ενισχύει με προσωπικό, υπο την καθοδήγηση νέας διευθύντριας.

Πρόσφατα αποφασίστηκε η μετακίνηση μιας διευθύντριας από την Λευκωσία στο νοσοκομείο της Λάρνακας. Αυτή η διευθύντρια που θα αναλάβει την διεύθυνση των πρώτων βοηθειών θα είναι στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες.

 

 

Εφημερεύοντα Ιατρεία

Την ερχόμενη Πέμπτη κλείνει ακόμη ένα ανοικτό κεφάλαιο, αυτό των εφημερευόντων ιατρείων. Με τον υπουργό υγείας να προαναγγέλει αποφάσεις και να αποκαλύπτει τα πλάνα λειτουργίας τους.

Το πρώτο πλάνο είναι στα κέντρα υγείας, δεύτερα είναι από τα γραφεία των προσωπικών ιατρών, το τρίτο σε κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια του γεσυ αλλά όχι κρατικά και το τέταρτο κάποιοι χώροι που μπορούν να μεταμορφωθούν σε ιατρεία, που μπορεί να τους μεταμορφώσει πολύ σύντομα σε ιατρεία ο ΟΑΥ.

Μετά από την τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει  αποκλειστεί το ενδεχόμενο, όπως τα εφημερεύοντα ιατρεία να στεγάζονται στα γενικά νοσοκομεία των επαρχιών.

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »