Εvents

Δήμος Λάρνακας: «Μια νύκτα στο μουσείο»

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), έχει ως η Διεθνή Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων. Στόχος της απόφασης αυτής είναι να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία, όπως το διατυπώνει το Συμβούλιο «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Την ημέρα αυτή όλα τα μουσεία σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δωρεάν είσοδο και παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας. Το 2017, έλαβαν μέρος στον θεσμό αυτό 36,000 μουσεία από 157 χώρες.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2023 είναι “Museums, Sustainability and Wellbeing” («Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»).

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας την εκδήλωση «Μια νύκτα στο μουσείο» την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προσφέρετε δωρεάν στους επισκέπτες ένα αντίγραφο γκραβούρας του Ζήνωνα του Κιτιέα. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με συνοδείας μουσικής .

Το μουσείο βρίσκεται στην Πλατεία Ευρώπης, Λεωφόρος Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24629333, 24641319 και στην ιστοσελίδα https://www.larnaka.org.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »