Έχουμε θέμα

Αθηένου: 4 εκατομμύρια στοίχισε το κέντρο υγείας και δεν έχει γιατρό

Πηγή: alphanews.live

Με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμέτωπο το κέντρο υγείας Αθηένου. Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, είπε πως οι δεσμεύσεις που είχαν λάβει ήταν για έξι γιατρούς, αλλά αυτή τη στιγμή στο κέντρο υπάρχουν μια δερματολόγος και μία παιδίατρος η οποία ωστόσο αργότερα ζήτησε να παίρνουν τα παιδιά στο ιατρείο της στη Λάρνακα.

“Κάναμε ένα κέντρο 4 εκατομμύρια και το έχουμε εκεί, αυτό είναι σκάνδαλο”, είπε ο κ. Καρεκλάς, προσθέτοντας πως τους κοροϊδεύουν, γι΄ αυτό και έχουν ζητήσει να πάει επιτόπου για επιθεώρσηση η Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά αφού γράφτηκαν ασθενείς σε ιατρό του κέντρου υγείας Αθηένου, στη συνέχεια η συγκεκριμένη αποχώρησε από το δημόσιο και ιδιώτευσε και πήρε μαζί της και τους ασθενείς που είχαν γραφτεί σε αυτήν. Αποτέλεσμα, είπε, η σημερινή κυβερνητική γιατρός του κέντρου υγείας να έχει έναν περιορισμένο αριθμό ασθενών.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η έλλειψη μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές. Μας το υπόσχονται, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, είπε. Τα ασθενοφόρα για την Αθηένου καλούνται από τη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »