Αλέξανδρος Λοϊζίδης

Αριθμός ελιών από την περιοχή ανέγερσης του mall καταλήγει στη Λευκωσία με απόφαση του Τμήματος Δασών

Κατά την διάρκεια των εργασιών που διεξάγονται για την κατασκευή του Mall Λάρνακας παρά την εκκλησία του Αγίου Γεωργού έχουν αφαιρεθεί μεγάλες Ελιές που κάποτε πρασίνιζαν την Περιοχή πίσω από την Εκκλησιά παρά το Στρατόπεδο οι οποίες αποτελούσαν πνεύμονα πράσινου και οξυγόνου και φυτεύτηκαν προσωρινά δίπλα από το σταθμό βενζίνης.

 

Ξενίζει, απογοητεύει και προκαλεί απέραντο θυμό η απόφαση του Τμήματος Δασών όπως κάποιες από τις ελιές αξίας χιλιάδων ευρώ (δεν εξετάζουμε την αξία τους αλλά την έλλειψη πρασίνου μέσα στην πόλη) να μεταφερθούν και να φυτευθούν στην Επαρχία ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, διακοσμώντας κάποιο Κυβερνητικό η Δημόσιο κτίριο η οπουδήποτε αλλού αποφάσισαν πίσω από κλειστές πόρτες να τοποθετηθούν. Υπάρχουν αρκετά δεντρά στην Επαρχία Λευκωσίας για να καλύψει τις δίκες της ανάγκες σε πράσινο, σε περίπτωση δυσκολίας το Φυτώριο Αθαλάσσας απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο της πρωτεύουσας και σίγουρα ενέργειες όπως αυτήν είναι κατακριτέες από τους ενεργούς Δημότες της Λάρνακας που θα πρέπει να ζητήσουν και εξηγήσεις.


Πέρσι ο Δήμος Λάρνακας ήθελε μεγάλες έτοιμες ελιές για το Δημοτικό Πάρκο και δεν έβρισκε με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να μεταφέρει από το πάρκο παρά το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Περιοχή Φανερωμένης κάτι που σταμάτησε μετά από αντιδράσεις των κατοίκων. Ο Δήμος Λάρνακας τα τελευταία 10 χρόνια καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να πρασινίσει την πόλη και η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κτύπημα κάτω από την μέση στις προσπάθειες του Δήμου και σίγουρα δεν επιδέχεται οποιασδήποτε δικαιολογίας από το Τμήμα Δασών που καλείτε να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του ανεξαρτήτως του αριθμού Ελιών η την δικαιολογία που θα σκαρφιστεί για να καλύψει αυτόβουλες ενέργειες.


Στην πιο πάνω ενέργεια του Τμήματος Δασών σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες διαφωνεί και ο Δήμος Λάρνακας που έχει στείλει και επιστολή προς το Τμήμα Δασών.
Ξενίζει όμως η μη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας από όλους τους αρμόδιους φορείς εκλεγμένους η μη που προστατεύουν τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας.

Του Αλέξανδρου Λοϊζίδη

 

Σχετικά νέα

X
Translate »