Τουρισμός

Αντιδρούν ΕΒΕΛ-ΕΤΑΠ σε «όχι» Αστυνομίας σε ματς ισραηλινών ομάδων στη Λάρνακα

Πηγή: sigmalive.com

Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΛ) και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, προκάλεσε η αντίδραση από την Αστυνομία αιτήματος για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων δύο ισραηλινών ομάδων (Μακάμπι Χάϊφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ) στο γήπεδο ΑΕΚ Αρένα.

Με επιστολή τους προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, οι Πρόεδροι της ΕΤΑΠ και του ΕΒΕΛ αναφέρουν ότι «η Αστυνομία απέρριψε αίτημα για τη διεξαγωγή τριών αγώνων ποδοσφαίρου, ισραηλινών ομάδων στη Λάρνακα, στα πλαίσια συμμετοχής τους, στους ομίλους του Europa League».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Νάκης Αντωνίου αναφέρει ότι «άποψη και θέση μας, είναι ότι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στη γείτονα χώρα σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της τοπικής οικονομίας όπου μια τέτοια κίνηση θα φέρει οικονομικά οφέλη στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, καθώς και στα καταστήματα της Λάρνακας».

Ταυτόχρονα απευθύνει «θερμή παράκληση για αναθεώρηση της απόφασης της Αστυνομίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης στην επιστολή του προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας με κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό Τουρισμού αναφέρει πως η απόφαση της Δύναμης «επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας και της χώρας μας ευρύτερα, στερώντας τη δυνατότητα προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, καθώς και πρόσθετων τουριστικών αφίξεων κατά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο».

Κατανοούμε, προστίθεται ότι «η εν λόγω απόφαση ενδεχομένως λαμβάνεται για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, έχοντας υπόψη την προθυμία των ομάδων να αναλάβουν τα έξοδα για αυξημένη αστυνόμευση, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως επανεξετάσετε αυτή την απόφαση, τόσο για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις όσο και για μελλοντικά αιτήματα», καταλήγει η επιστολή του Προέδρου της ΕΤΑΠ Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »