Αναπτυξιακά Έργα

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας Δη.Συ Λάρνακας για την επένδυση λιμανιού – μαρίνας

Η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας, χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας από την Κυβέρνηση.

Επιτέλους μετά από 10ετίες η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατάφερε να ξελασπώσει μια υπόθεση που η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κρατούσε τη Λάρνακα σε μαρασμό και οπισθοδρόμηση.
Χαιρόμαστε που δεν χρειάστηκε η λήψη δυναμικών μέτρων για την ευόδωση της επιτευχθείσης συμφωνίας.


Η Ομάδα μας είχε σταθεί ακόμα μια φορά στο πλάι στο Δήμαρχο για τη διεκδίκηση αυτού του έργου.Σήμερα δηλώνουμε ικανοποίηση που η Κυβέρνηση του Ν. Αναστασιαδη, σε απόλυτη και άψογη συνεργάσια με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, έλυσε τό χρόνιο πρόβλημα τόσο στο λιμάνι – μαρίνα, όσο και στη μετακίνηση των δεξαμενών καυσίμων.Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα μας ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο 15 μερές προθεσμία προτού προβούμε σε δυναμικά μέτρα και φαίνεται οτι το επιτύχαμε.

 

Εκείνο που μας ανησυχεί και τασσόμαστε κάθετα και ανεπιφύλακτα αντίθετα, είναι η απαίτηση των 2 βουλευτών του ΑΚΕΛ Λάρνακας, να κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή για κοινοβουλευτικό έλεγχο, με διάφορες αντιπολιτευτικές προφάσεις. Το ΑΚΕΛ θυσιάζει τα συμφέροντα της Λάρνακας, χάριν αντιπολίτευσης, απλά και μόνο για να μη δοθούν τα εύσημα στη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι των θέσεων του ΑΚΕΛ, επειδή η πρόταση τους θα φέρει καθυστέρηση και ενδεχόμενα και τη τορπίλλιση της συμφωνίας. Επειδή η απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι και παράτυπη και αντισυνταγματική, αφού έχει ψηφιστεί το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η διαπραγμάτευση και μπορεί να ασκήσει έλεγχο όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία. Εξάλλου η Βουλή δεν μπορεί να είναι μέρος της συμφωνίας γιατί δεν είναι εκτελεστική εξουσία.

Αν η Βουλή, απαιτήσει την όποια αλλαγή, θα χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση και άρα και νέο νομικοτεχνικο έλεγχο;

Ήδη οι Βουλευτές μας Αννίτα Δημητρίου και Ζαχαρίας Ζαχαρίου, έχουν εκφράσει σχετική διαφωνία, δεδομένου ότι έχει δηλωθεί ενώπιον της Βουλής ότι έχουν υιοθετηθεί όλες οι απαιτήσεις του Δήμου Λ/κας.

Καλούμε το Δήμαρχο, να θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να απαιτήσουμε τη άμεση υπογραφή των συμβολαίων, όπως είναι όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την επέμβαση πρώτα της Βουλής.

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση, αλλά και τον επενδυτή, την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Σχετικά νέα

X
Translate »