Αναπτυξιακά Έργα

Bουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ Λάρνακας: Ζητούν κατάθεση της συμφωνίας λιμανιού – μαρίνας στη Βουλή πριν την υπογραφή

Κοινή δήλωση Βουλευτών Λάρνακας του ΑΚΕΛ Ευανθίας Σάββα και Ανδρέα Πασιουρτίδη μετά την συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Μεταφορών, για άλλη μια φορά, την πορεία της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας, καθώς και για ολόκληρη την Κύπρο.

 

Στα θετικά της σημερινής συζήτησης καταγράφεται το γεγονός ότι έχει τελειώσει ο νομοτεχνικός έλεγχος των εγγράφων της σύμβασης. Ως ΑΚΕΛ έχουμε ζητήσει γραπτώς όπως η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή πριν την υπογραφή της, ούτως ώστε να διαπιστωθεί, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι θα υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζομένους, τους υφιστάμενους χρήστες, αλλά και προβλέψεις που να αποτρέπουν τις καταχρηστικές αυξήσεις χρεώσεων επηρεάζοντας αρνητικά τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού.

 

Η εμπειρία με το λιμάνι της Λεμεσού άλλωστε δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφυσηχασμού.Προτεραιότητα επίσης θα πρέπει να είναι και η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων που γειτνιάζουν με την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη.

 


Τονίσαμε, για άλλη μια φορά, ότι το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας αποτελεί αίτημα των Λαρνακέων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η ανάπτυξη έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρηθεί διαχρονικά.

 


Γι’ αυτό καλούμε για άλλη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει τη συμφωνία στη Βουλή για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, καθώς και οδικό χάρτη για τις περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν.

 


Ως Λαρνακείς, μέχρις ότου υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Λάρνακα, είμαστε επιφυλακτικοί.

 

Τοποθέτηση City of Larnaka 

Ως τοπικό μέσο που παρακολούθεί στενά όλες τις εξελίξεις γύρω από τη μεγάλη ατή επένδυση καλούμε τους 2 Βουλευτές του ΑΚΕΛ να τοποθετηθούν τι σημαίνει πρακτικά αυτή η διαδικασία.

Κατανοούμε τις όποιες επιφυλάξεις του ΑΚΕΛ, όμως από τη στιγμή που o ίδιος ο Δήμαρχος στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην Βουλή των Αντιπροσώπων (12 Ιουνίου) ανέφερε κατα λέξη πως ”υπάρχει έντονη ανησυχία του επενδυτή αφού μετά από επικοινωνία του με τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανάφερε την πιθανότατα ναυαγίου της Συμφωνίας, λόγω αυτής της καθυστέρησης” .

Επίσης αφού ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος και όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και έχουν σταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αποσταλούν στον επιτυχόντα προσφοροδότη για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία, καλούμε τους 2 βουλευτές να μας απαντήσουν άμεσα

  1. Πόση επιπλέον καθυστέρηση θα υπάρξει από το συγκεκριμένο αίτημα
  2. Εάν υπάρχει πιαθνότητα να ναυαγήσει η όλη διαδικασία από τη στιγμή που ήδη οι επενδυτές εξέφρασαν την πιθανότητα ναυαγίου της επένδυσης από την ήδη μεγάλη καθυστέρηση

Ως City of Larnaka που υπηρετεί την τοπική ενημέρωση με πλήρη αντικειμενικότητα για 5 χρόνια δηλώνουμε ότι για εμάς πάνω απ’ όλα είναι το καλό της πόλης μας και έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι είμαστε ίσοι απέναντι σε όλους.

Σχετικά νέα

X
Translate »