Έχουμε θέμα

Γνώμη Δημότη: Σεβασμός στα άτομα ΑμεΑ

Γράφει ο Αχιλλέας Αλεξάνδρου

Φίλοι/ες

Επειδή βλέπω ότι όχι μόνο αγνοούμε οι 99 στους 100 τα άτομα με αναπηρίες δεν μας νοιάζει καν σαν πολίτες να σκεφτούμε λίγο λογικά στο ότι:

1. ΑμεΑ είναι τα άτομα με αναπηρίες-Ορατές η Αόρατες , δεν παύουν να είναι αναπηρίες.

2. Η μητέρα με καροτσάκι για το μωρό χρησιμοποιεί επίσης τα πεζοδρόμια για διακίνηση της όπως και τα ΑμεΑ άτομα η και ηλικιωμένοι.

3. Αν ένας ασυνείδητος οδηγός παρκάρει στο πεζοδρόμιο το αποτέλεσμα είναι να πρέπει το ΑμεΑ Άτομο η και η μητέρα να κατέβει στον δρόμο για να αποφύγει το αυτοκίνητο/πάσσαλους κτλ. Το αποτέλεσμα θα είναι να κινδυνεύει η ανθρωπινή ζωή από διερχόμενα αυτοκίνητα. Το ίδιο πράγμα γίνεται και αν εσύ ο Δήμος ,Κοινότητα και απλοί πολίτες ακόμη φυτεύεις δέντρα στο πεζοδρόμιο η βάζεις ανθώνες μεγάλους πήλινους για ομορφιά…. Επίσης δήμος/κοινότητα/κράτος ότι χειρότερο είναι πάσσαλοι στην μέση του πεζόδρομου.

4. Αν από την παράγραφο 3 ακόμη θεωρούν κάποιοι ότι δεν είναι πρόβλημα η στάθμευση/δέντρα/πάσσαλοι στα πεζοδρόμια εγώ τους λέω απλά να να δανειστούν ένα αναπηρικό η ένα καρότσι και να προσπαθήσουν να περάσουν από ένα πεζοδρόμιο 1 μέτρο με δέντρα κ.τ.λ πάνω σε αυτό και αν περάσουν και τους αρέσει το όλο σκηνικό να μου πουν έχω άδικο

5.Κανεις δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την ελεύθερη μετακίνηση στα πιω πάνω ατομα. Επίσης ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να παρκάρει στα μπλε σήματα ΑμεΑ εκτός αν θα ήθελε τόσο πολύ να βρίσκεται στην θέση εμένα η κάποιου άλλου συμπολίτη μου ΑμεΑ. Με λυπεί το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτεία απουσιάζει κυριολεκτικά από όποια εκδήλωση για άτομα με αναπηρίες.

Η ελεύθερη πρόσβαση δεν περιορίζεται στα άτομα αυτά και μόνον αλλά και στης μητέρες με καροτσάκι αλλά και στους ηλικιωμένους οι όποιοι χρησιμοποιούν τα γνωστά Π η και καροτσάκια. Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον συνάνθρωπο μας. Άνθρωπος νοήμων γνώστης κάκου/κάλου αλλά δυστυχώς και άτομα που δεν νοιάζονται για τους γύρω τους εκτός ωμή γένοιτο βρεθούν σε μια κατάσταση σαν και της πιο πάνω.

Εδώ πάει και η παροιμία «απον απεξω του χορού πολλά τραουδκια ξέρει» Ευελπιστώ για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και μην ξεχνάτε ότι ο θεός δεν γνωρίζει όπως εμείς θεωρούμε άτομα τρίτης κατηγορίας!

Για το Θεό είμαστε όλοι το ίδιο και αυτή θα είναι και η σωστότερη κρίση του! Αγαπά τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου!

Σχετικά νέα

X
Translate »