Ταξίδι

Aegean: Τι αλλάζει στις πτήσεις μετά το “απαγορευτικό” στην Ελλάδα

Σε προσαρμογές των πτήσεών της, βάσει των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται, προχωράει η Aegean, η οποία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ως προς τα εξής.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αεροπορικά Ταξίδια Εσωτερικού

Σύμφωνα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επιτρέπεται η αεροπορική μετάβαση εκτός νομού, μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, για επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει τον λόγο της μετακίνησής τους.

Από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου επανεντάσσονται στο δίκτυο εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των τοπικών περιοριστικών μέτρων ήδη από τις 2 Νοεμβρίου.

Αεροπορικά Ταξίδια Εξωτερικού

Σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες των αρχών, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όλοι οι εισερχόμενοι, αλλά πλέον και οι εξερχόμενοι επιβάτες, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το PLF έντυπο (Passenger Locator Form) μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την πτήση αναχώρησή τους. Επιπλέον, από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες στην χώρα θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR COVID-19 τεστ το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

“Με βάση τα νέα δεδομένα και διαθέτοντας συσσωρευμένη εμπειρία αλλά και περισσότερα εργαλεία από τη διαχείριση του πρώτου lockdown, θα υποστηρίξουμε τη διασυνδεσιμότητα της χώρας, της περιφέρειας και των νησιών μας, διατηρώντας το δίκτυο εσωτερικού και σημαντικό μέρος του δικτύου εξωτερικού, με προσαρμοσμένες φυσικά συχνότητες οι οποίες θα αναθεωρούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Προτεραιότητά μας παραμένει φυσικά η προστασία και η υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση καθώς οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις μετακίνησης μεταξύ των χωρών μεταβάλλονται διαρκώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχετε πριν το ταξίδι σας τους περιορισμούς που τυχόν επιβάλει και η κάθε χώρα προορισμού στο aegeanair.com” σημειώνει η αεροπορική.

Ακόμη στην ενημέρωσή της, προς τους επιβάτες της, η αεροπορική σημειώνει ότι εάν βάσει των νέων οδηγιών, δεν επιτρέπεται το ταξίδι ή αν απλά οι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν, μπορούν να προβούν σε αλλαγή του εισιτηρίου τους καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, σε άλλη ημερομηνία εντός ή εκτός αυτού του διαστήματος, χωρίς rebooking fee.

Οι αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα από την επιλογή “Η Κράτησή μου” στο aegeanair.com ή κατόπιν επικοινωνίας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο που εξέδωσε τα εισιτήρια, χωρίς να χρειάζεται επικοινωνία με το call center της εταιρείας, όπως κάνει γνωστό η εταιρεία.

Σχετικά νέα

X
Translate »