Επιχειρήσεις

Κρατικό σωσίβιο 22,2 εκατ. και στη Hermes Airports

Δανειακή διευκόλυνση, ύψους 22,2 εκατ. ευρώ, από το κράτος προς τη Hermes Airports ενέκρινε χθες η Κομισιόν, λόγω του πλήγματος που προκάλεσε η πανδημία στα δύο αεροδρόμια του τόπου. Το σχετικό πρόγραμμα στήριξης που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Κομισιόν, εγκρίθηκε, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή διευκρινίζει πως η στήριξη θα λάβει τη μορφή δανειακής διευκόλυνσης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Hermes.

Η στήριξη θα χορηγηθεί μέχρι το τέλος του 2020 και η διάρκεια του δανείου είναι έξι ετών, προσθέτει η ΕΕ. Σημειώνει, ακόμα, πως το συνολικό ποσό του δανείου δεν είναι περισσότερο από το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της Hermes κατά το 2019. «Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλιστεί επαρκής ρευστότητα για τη Hermes, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της και να συνεχίσει τη λειτουργία της», προσθέτει στην ανακοίνωση της η ΕΕ, η οποία τονίζει τη σημασία των κυπριακών αεροδρομίων στην κυπριακή οικονομία, «εξασφαλίζοντας συνδεσιμότητα για τις επιχειρήσεις και μεταφέροντας τουρίστες στη χώρα» αλλά και στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Αναφέρει ακόμα πως διαπίστωσε ότι το μέτρο είναι σύμφωνο με τους όρους που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση μιας σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια του τόπου, βάσει των τελευταίων στοιχείων της Hermes Airports, καταγράφει μείωση της τάξης του 78%, τους πρώτους δέκα μήνες του χρόνου.

Σχετικά νέα

X
Translate »