Αλέξανδρος Λοϊζίδης

500 μέτρα συρματόπλεγμα του Αεροδρομίου Λάρνακας

500 μέτρα συρματόπλεγμα του Αεροδρομίου Λάρνακας μπλοκάρουν 5 χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου χωρίς κανένα απόλυτος σοβαρό λόγο για περισσότερο από 30 χρόνια. Η έλλειψη βούλησης και πολιτικής διάθεσης όλα αυτά τα χρόνια έχουν αφήσει μια υπέροχη περιοχή με λίμνες που θα μπορούσε πανεύκολα και χωρίς πολλά έξοδα να προσφέρουν περιβαλλοντικό Τουρισμό στην Λάρνακα με πολλαπλή σημασία και έσοδα και πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς που θα μπορούσαν να απολαύσουν οι λουόμενοι το καλοκαίρι με σοβαρά μάλιστα έσοδα για τον Δήμο Λάρνακας!!!

500 μέτρα συρματόπλεγμα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε Ποδηλατοδρομο, Πεζόδρομο, και κανονικό δρόμο οδικής κυκλοφορίας χωρίς κανένα απόλυτος εμπόδιο αφού με την επιμήκυνση του διαύλου προς το Κιτι η συγκεκριμένη περιοχή έχει μείνει έρημη χωρίς καμία αξιοποίηση μακριά από τον δίαυλο ( το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες η μια σύντομη επίσκεψη στην περιοχή)..αντί αυτού έχουμε μετατρέψει κομμάτι της συγκεκριμένης παραλίας που αποτελεί μέρος του Δικτύου Νατουρα 2000 και προστατεύεται από την συνθήκη Ραμσαρ και έχει ανακηρυχθεί πρόσφατα σε εθνικό πάρκο σαν Παραλία των σκύλων με όλα τα επακόλουθα. Η ποιο πάνω παραλία (πολύ σωστά) μετά από απόφαση του Δήμου Λάρνακας έχει κλείσει για τα τροχοφόρα αφού εκεί γεννούν μεταξύ όλων των άλλων σπάνιων υδρόβιων πουλιών και η υπό απειλή επιβίωσης Χελώνα Καρέτα-Καρέτα. Πως μπορεί αλήθεια ο κάθε ανίδεος ( ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ) να καθορίζει κομμάτι της ποιο πάνω παραλίας που είναι αποκλειστικά από άμμο μακριά από τα φώτα της πόλης ιδανικό για την φωλαιοποιηση της Χελώνας σαν Παραλία των Σκύλων (ασχέτως της αγάπης μας προς τα συντροφικά τετράποδα) αυξάνοντας τον κίνδυνο καταστροφής των φωλιών όλων των ποιο πάνω ειδών ?

Είναι πλέον καιρός για το καλό της πόλης που αγαπούμε και για την Λάρνακα που ονειρευόμαστε να δουλέψουμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε όλοι μαζί με όραμα άσχετος Συνφεροντων και κομματικής τοποθέτησης…20 φωτογραφίες χίλιες λέξεις !!!!!

Του Αλέξανδρου Λοϊζίδη

Σχετικά νέα

X
Translate »