Breaking News

Υγεία

21/11 | Παγκόσμια Μέρα Τηλεόρασης – Xρήσιμες συμβουλές από το Eye Care 4U

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Μέρα Τηλεόρασης. Τα Eyecare 4u Tasoula Panteli, σας προσφέρουν, μικρές – χρήσιμες συμβουλές, για να προστατεύετε τα μάτια σας αλλά και να απολαμβάνετε αυτό το μέσο.

=> Η απόσταση από την τηλεόραση πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη από το μήκος της τηλεόρασης και για αυτό θα πρέπει να καθόμαστε περίπου 2.5 με 3 μέτρα μακριά για μεγαλύτερη άνεση.

=> Η τηλεόραση πρέπει να βρίσκεται στο ύψος ή χαμηλότερα από την γραμμή οράσεως ( η νοητή γραμμή από το κέντρο του ματιού μας μέχρι τον στόχο έχοντας ουδέτερη στάση) για να μην κουράζονται οι μύες των ματιών που κινούν τα μάτια προς τα πάνω.

=> Όταν συγκεντρωνόμαστε ειδικά με την θέση των ματιών να είναι προς τα κάτω, ο ρυθμός βλεφαρίσματος μειώνεται και τα μάτια ξηραίνονται με αποτέλεσμα την άβολη αίσθηση ξένων σωμάτων στα μάτια μας. Πρέπει να θυμόμαστε να βλεφαρίζουμε πιο συχνά όταν βλεπουμε τηλεόραση αφού είναι κάτι που δεν γίνεται αυτόνομα όπως π.χ η αναπνοή.

=> Οι αντανακλάσεις πάνω στην οθόνη της τηλεόρασης είναι άκρως ενοχλητικές αφού εμποδίζουν την καθαρή εικόνα της τηλεόρασης από του να περάσει στον αμφιβληστροειδή μας και για αυτό θα πρέπει να ελεχιστοποιούνται με το κλείσιμο των κουρτινών ή με την μικρή μετακίνηση της τηλεόρασης (αν είναι δυνατόν).

=> Τα μάτια πρέπει να ξεκουράζονται και είναι καλό να ακολουθείται ο κανόνας 20-20-20: για κάθε 20 λεπτά συγκέντρωσης στην τηλεόραση θα πρέπει να ξεκουράζουμε τα μάτια κοιτάζοντας κάτι που είναι 20 πόδια (περίπου 6 μέτρα) μακριά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

=> Ο φωτισμός του δωματίου κατά την νυχτερινή παρακολούθηση πρέπει να είναι απαλός αφού όταν είναι τελείως σκοτεινά η ίριδα συστέλλεται εντελώς ανοίγοντας την κόρη του ματιού και αφήνοντας το περισσότερο φως να περάσει στο εσωτερικό του ματιού.

Σας ευχαριστούμε
Η ομάδα του Eyecare 4u Tasoula Panteli

Σχετικά νέα

X
Translate »