Εικαστικά - Εκθέσεις

Εκδήλωση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε &Δημιούργησε»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Ιουνίου η έναρξη της έκθεσης και η απονομή βραβείων του 1 ου διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία Λάρνακας: Αγίου Θεοδώρου, Αγίου Ιωάννη, Αραδίππου Β’, Αραδίππου Γ’, Αραδίππου Δ’, Αραδίππου Ε’, Δρομολαξιάς Β’, Κιτίου, Μοσφιλωτής, Ξυλοτύμβου Α’, Ορόκλινης, Προδρόμου Α’, Σωτήρος. Τα παιδιά δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών αποδεικνύοντας την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

Το 1 ο βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου Δ’ για το έργο «Πολύχρωμη Άνοιξη», το 2 ο βραβείο δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη για το έργο «Δέντρο-Πυρήνας Ζωής» και το 3 ο βραβείο κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής για το έργο «Ανθοδημιουργίες». Και τα τρία βραβεία που έχουν δοθεί στα σχολεία, είναι χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε η κα Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, η οποία απένειμε το 1 ο βραβείο και εξέφρασε τα συγχαρητήριά της τόσο για το επίπεδο διοργάνωσης αυτής της περιβαλλοντικής εκδήλωσης από το Ίδρυμα όσο και για τις εξαιρετικά ποιοτικές κατασκευές των παιδιών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο Δημαρχεύοντας Λάρνακας, κ Πέτρος Χριστοδούλου ο οποίος απένειμε το 2 ο βραβείο. Το 3 ο βραβείο παρέδωσε ο κ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας.

Στην ομιλία του ο Δημαρχεύοντας Λάρνακας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κ Χριστοδούλου, δήλωσε: «Μια ακόμη εκδήλωση του Ιδρύματος που στόχο έχει να προωθήσει και να προάγει τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Στόχος του Ιδρύματος είναι να παρέχει συνεχώς έναυσμα και ευκαιρίες στα παιδιά και στους νέους να δημιουργούν».

Η κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον κ Peter Ashdjian (Διευθυντή του Μουσείου Πιερίδη), κ Ιωσήφ Χατζήκυριακο (Διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβος Σταυρίδης, Αρχεία Λάρνακας και Ιστορικό Τέχνης) και την κα Άντρη Χριστοφίδη (Ζωγράφο, Περιβαλλοντικό Καλλιτέχνη και εκπρόσωπο του ΕΚΑΤΕ Λάρνακας) αποφάσισε για τα τρία πρώτα βραβεία βάσει της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της καλύτερης χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών και μέσων.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Μήνυμα Βοήθειας» και χορηγούν η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, η Εταιρεία McDonalds και ο παιδότοπος Party Place.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους συγχαίρει όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για τις υπέροχες δημιουργίες τους και σχεδιάζει να διοργανώσει το διαγωνισμό και την ερχόμενη χρονιά καθιστώντας τον θεσμό για τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να δημιουργήσουν.

????????????????????????????????????
Έκθεση και απονομή του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε»
????????????????????????????????????
Η κα Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος απένειμε το 1οβραβείο.
????????????????????????????????????
Ο κ Πέτρος Χριστοδούλου, Δημαρχεύοντας Λάρνακας και ΠρόεδροςΔ.Σ του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας
????????????????????????????????????
Αριστερά: Το έργο που κέρδισε το 2 ο βραβείο από το Δημοτικό Αγίου Ιωάννη, «Δέντρο-Πυρήνας Ζωής». Δεξιά: Το έργο που κέρδισε το 1 ο βραβείο από το ΔημοτικόΑραδίππου Δ’ «Πολύχρωμη Άνοιξη»:
????????????????????????????????????
Το έργο που κέρδισε το 3 ο βραβείο από το Δημοτικό Μοσφιλωτής, «Ανθοδημιουργίες»

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »