Breaking News

Διατροφή

Όσα δεν ξέρατε για το αβοκάντο

Τα οφέλη του για την υγεία μας, χάρη στα καλά λιπαρά του, είναι πλέον ξεκάθαρα. Ας δούμε, όμως, τι άλλο δεν ξέραμε για το περίφημο αυτό φρούτο.

1. Είναι πλήρως χορταστικό
Ένα μέτριο αβοκάντο έχει περίπου 4 γραμμάρια πολύτιμης πρωτεΐνης, που είναι περισσότερη από άλλα φρούτα. Η πλούσια, κρεμώδης υφή τους, μάλιστα, διώχνει τις λιγούρες μακριά και μας κρατά μακριά από το ψυγείο.

2. Έχει ένα μυστικό για να καταλάβετε πόσο ώριμο είναι
Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο, είναι να το κρατήσετε στην παλάμη σας και να το πιέσετε απαλά, κοντά στο κλωνάρι του. Αν δείτε ότι πιέζεται, τότε είναι ώριμο. Αν όχι, τότε μάλλον χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμα. Καλύτερα, όμως, να αγοράζετε τα αβοκάντο σας όταν ακόμα είναι σκληρά, έτσι ώστε να τους δώσετε χρόνο να ωριμάσουν στο σπίτι. Ακόμα, αν το νιώθετε πολύ μαλακό όταν το πιέζετε, τότε μάλλον έχει… παραγίνει.

3. Τα άγουρα αβοκάντο θέλουν θερμοκρασία δωματίου
Τοποθετήστε τα άγουρα αβοκάντο σε δωμάτιο με θερμοκρασία 18-23 βαθμούς Κελσίου, μακριά από το φως του ήλιου. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα.

4. Το κομμένο, γινομένο αβοκάντο θέλει ψυγείο
Πασπαλίστε το κομμένο αβοκάντο ή τον πουρέ του με λίγο λεμόνι ή χυμό lime και τυλίξτε το με μεμβράνη, τοποθετώντας το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το αβοκάντο σας θα κρατήσει περίπου 1 ημέρα.

5. Το αβοκάντο συγκρίνεται με το βούτυρο εδώ και αιώνες
Τον 17ο και 18ο αιώνα, το αβοκάντο ήταν γνωστό ως butter pear (βούτυρο αχλαδιού), ενώ σε διάφορα μέρη της Ινδίας το αποκαλούν ακόμα και σήμερα butter fruit.

Πηγή: www.clickatlife.gr

 

Σχετικά νέα

X
Translate »