Οικονομία

Φορ. δηλώσεις: Τι να κάνετε σε περίπτωση προβλήματος στην υποβολή

Δεν θα δοθεί καμία παράταση στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το τρέχον έτος, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 31η Οκτωβρίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όπως ανέφερε στο SigmaLive η Αρχιφοροθέτης Άννα Φαντάρου δεν θα δοθεί παράταση, καθώς οι πέντε μήνες που δόθηκαν ως προθεσμία ήταν ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο SigmaLive, η  ιστοσελίδα του TAXISNET αντιμετωπίζει προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται κατορθωτή η υποβολή φορολογίας εισοδήματος, ενώ πολίτες ανέφεραν ότι επανειλημμένα προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα που έχουν δοθεί για εξυπηρέτηση του κοινού ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό.
Κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες, η κ. Φαντάρου, ανέφερε πως λόγω φόρτου εργασίας-καθώς πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για την υποβολή των δηλώσεών τους-είναι αρκετά δύσκολο να εξυπηρετηθούν άμεσα και αυτό είναι ένα ρίσκο που οι ίδιοι ανέλαβαν.
Όσον αφορά την ιστοσελίδα, είπε πως δεν παρατηρήθηκε τέτοιο πρόβλημα, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Τμήμα δέχθηκε χιλιάδες αιτήσεις και συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν προσωρινή φύλαξη των στοιχείων τους κατά τη διάρκεια της υποβολής και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, ενώ εναλλακτικά μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Τμήματα στα οποία τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και με τη βοήθεια λειτουργών να υποβάλουν τη δήλωσή τους.
Όπως είπε, μέχρι στιγμής το 80% των φορολογούμενων έχει υποβάλει δήλωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου
.

Σχετικά νέα

X
Translate »