Οικονομία

Τρικούβερτο φαγοπότι σε ΣΠΕ της Λάρνακας

Έρευνα διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ωστόσο όταν έφταναν οι καταγγελίες κανένας δεν έπραττε τίποτα. Όλοι έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αφήνοντας διευθυντικά στελέχη των Συνεργατικών Πιστωτικών Εταιρειών (ΣΠΕ) να κάνουν «πάρτι» με τα χρήματα των πελατών.

Απτό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ΣΠΕ σε κοινότητα της Λάρνακας, όπου η Ελεγκτική Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών (ΕΥΣΕ) τον Δεκέμβριο του 2013 εντόπισε πέραν των δέκα υποθέσεων με παρατυπίες, υπερβάσεις, διαπλοκή και φαγοπότι από τον γραμματέα της ΣΠΕ και τον περίγυρό του. Σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Συνεργατισμού, που αποκαλύπτει ο «Φ», τον Αύγουστο του 2013 έλαβε σχετικές καταγγελίες.

Η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και αποστάληκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στον Επιτροπεία της συγκεκριμένης ΣΠΕ, στον Έφορο Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών, στην Κεντρική Τράπεζα και στον γενικό διευθυντή της ΣΚΤ, χωρίς ωστόσο να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Τον Απρίλιο του 2015 η Επιτροπή Ελέγχου της ΣΚΤ αποφάσισε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας κατά δύο υπαλλήλων της ΣΠΕ και προχώρησε σε αστική αγωγή κατά του γραμματέα. Τελικά, την υπόθεση στην Αστυνομία, αφού όλοι οι άλλοι αρμόδιοι φορείς κωλυσιεργούσαν, κατήγγειλε το 2017 η ΣΚΤ.

Πηγή: philenews

 

Σχετικά νέα

X
Translate »