Αναπτυξιακά Έργα

Τα έξι νέα έργα για τη Λάρνακα, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Εξι νέα έργα για την πόλη και επαρχία Λάρνακας, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην πόλη του Ζήνωνα. Κατά την ομιλία του, παρότρυνε τους επηρεαζόμενους Δήμους και Κοινότητες  να υποβάλουν το ταχύτερο συγκεκριμένες προτάσεις για τα προτεινόμενα έργα. Και επισήμανε οτι είναι κονδύλια που έχουν εγκριθεί και παραμένουν να αξιολογηθούν τα έργα.

“Καταλήγοντας θα ήθελα να επισημάνω πως οι εξαγγελίες για νέα έργα που σήμερα έχω προβεί ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 70.5 εκ. ευρώ. Συνεπώς η Λάρνακα, δεν μπορεί να θεωρείται όπως κάποιοι ισχυρίζονται ο φτωχός συγγενής.”

 

Τα νέα έργα:

  1. Κατασκευή φράγματος χειμερινής αποθήκευσης στην Τερσεφάνου κόστους 25,4 εκ ευρώ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2018, με πρόνοια ύψους 3.7 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018.
  2. Διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου – Μαρωνίου –  Ψεματισμένου –  Αγίου Θεόδωρου, συνολικού κόστους 7 εκ. ευρώ. Θα αρχίσει  τον Σεπτέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
  3. Δημιουργία Γραμμικού Πάρκου στο Ζύγι, συνολικού κόστους 385 χιλ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Έναρξη εργασιών εντός του τέταρτου τριμήνου του 2017 και ολοκλήρωσή τους μέχρι Σεπτέμβριο του 2018.
  4. Ανέγερση Νηπιαγωγείου δύο αιθουσών στον Ψευδά, – συνολικού κόστους 330 χιλ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2018 και η έναρξη κατασκευής του εντός του ιδίου έτους.
  5. Επέκταση 2 αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κιτίου, συνολικού κόστους 250 χιλ. ευρώ. Θα αρχίσει τον Ιανουάριο 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.
  6. Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου Παλαιών Δημοτικών Σχολείων Κάτω Δρυ και μετατροπή τους σε Πάρκο Εναλλακτικών Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων και Αθλοπαιδιών, συνολικού κόστους 730 χιλ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Έναρξη  εργασιών εντός του τρίτου τριμήνου του 2017 και ολοκλήρωσή τους μέχρι τέλους του 2018.

Σχετικά νέα

X
Translate »