Breaking News

Όμορφα της Πόλης

Τάσος Αναστάση: Ο συμπολίτης μας που ανακαλύπτει τη Λάρνακα

Eίναι από τις περιπτώσει που χαίρεσαι να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να γράψεις, από τις περιπτώσεις που κάποιοι ρομαντικοί νέοι ανακαλύπτουν όμορφες πτυχές της πόλης μας και με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους τα μοιράζονται μαζί μας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και συμπολίτης μας Τάσος Αναστάση ο οποίος εδώ και ένα χρόνο μας ταξιδεύει σε απολαυστικά Σκαλιώτικα μονοπάτια.

Ο Τάσος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb αναφέρθηκε στο πως και γιατί ξεκίνησε και φυσικά στο τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον. Δείτε αυτούσια την ανάρτηση του πιο κάτω:

Όταν το 2016 επέστρεψα ξανά πίσω στην Κύπρο και στη πόλη μου, ήμουν απογοητευμένος από πολλά πράγματα και κυρίως τη στασιμότητα στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια η Λάρνακα.

Αρχικά η πρώτη αντίδραση είναι να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς, να ασκήσεις κριτική τελοσπαντων.

Ωστόσο όταν οι πέτρες που πετάς δεν βρίσκουν στόχο αρχίζεις να προβληματίζεσαι , για το τι κάνεις εσύ.

Αυτές τις πέτρες λοιπόν, αντί πλέον να τις πετάμε, τις μαζεύουμε. Και με αυτές χτίζουμε πράγματα για τη πόλη μας.

Το Discover Larnaka λοιπόν δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου με τις πέτρες “της απογοήτευσης”. Εντούτοις πάρα να περιμένουν να βρουν τον αποδέκτη τους στη καρέκλα του, έστησαν μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση, ανάπτυξη και προβολή της Λάρνακας.

Για μήνες τώρα το Discover Larnaka διαφημίζει τη Λάρνακα μέσα από φωτογραφίες με μεγάλη απήχηση.

Όπως ήταν επόμενο, αυτή η προσπάθεια δραπέτευσε από τα ψηφιακά μέσα και πλέον μπορώ να μιλώ για το πρώτο Discover Larnaka Open Walk.

Μία ανοιχτή και δωρεάν ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με σκοπό εμείς οι πολίτες να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε ξανά την υπέροχη πόλη μας και να την βομβαρδίσουμε με εκδηλώσεις, δράσεις, γεγονότα και πάσης φύσεως κινήσεις που προωθούν τη Λάρνακα.

Εχοντας στο πλευρό μας σημαντικούς φορείς και φίλους της πόλης όπως τους Louis Perentos Iosif Hadjikyriakos Peter Ashdjian Anna Satraki και τους θεσμούς που εκπροσωπούν: Μουσείο Πιεριδη, Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη, Τμήμα Αρχαιοτητων, όλα γίνονται πιο εύκολα για τη διοργάνωση τέτοιων δράσεων και το ποιοτικο αποτέλεσμα είναι αδιαπραγματευτο.

Τόσο που το Τμήμα Αρχαιοτητων να μας εμπιστεύεται για να συμπεριλάβει τη δράση στο ημερολόγιο για τους εορτασμούς της παγκόσμιας μέρας μνημείων.

Ταυτόχρονα, με συνοδοιπόρο το Δημο Λάρνακας που αμέσως αγκάλιασε τη δράση και τη σημαντική βοήθεια λίγων και πολύ καλών φίλων της Λάρνακας που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, καταφέραμε να οργανώσουμε αυτό που ονομάζουμε Discover Larnaka Open Walk.

Μεταξυ άλλων και η αγαπημένη μου Αθηνά Τσιολάκκη που δημιούργησε την αφίσα-έργο τέχνης ☺

Αυτή είναι μόνο η απαρχή πολλών άλλων πραγμάτων!

Σχετικά νέα

X
Translate »