Οικονομία

Στην Πολεοδομία εκκρεμεί το Kition Tower της Λάρνακας

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολεοδομίας εξακολουθεί να «κολλά» η έκδοση σχετικής άδειας για το «Kition Tower»

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως εξακολουθεί να «κολλά» η έκδοση σχετικής άδειας για το «Kition Tower», το εντυπωσιακό κτήριο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί στο τεμάχιο όπου λειτουργούσε παλιά το ιστορικό ξενοδοχείο «Κίτιον», απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της Λάρνακας. Τα σχέδια έχουν προ πολλού κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας για έγκριση, ωστόσο λόγω του μεγάλου ύψους που θα έχει το νέο κτήριο (θα είναι 22 ορόφων!), αποφασίστηκε ότι η αρμόδια αρχή που θα πρέπει να εγκρίνει την έκδοση της πολεοδομικής άδειας είναι το Τμήμα Πολεοδομίας, στη Λευκωσία. Θα είναι το πιο ψηλό κτήριο στη Λάρνακα, ένα εντυπωσιακό ομολογουμένως οικοδόμημα, το οποίο θ’ αλλάξει την όψη της πόλης κοντά στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, το μοναδικό πρόβλημα που καθυστερεί την έκδοση άδειας πολεοδομίας είναι το ύψος που θα έχει το «Kition Tower». Και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως δήλωσαν στον «Π» επιχειρηματίες της πόλης, που παρατηρούνται δυσκολίες στην έκδοση πολεοδομικών αδειών για ψηλά κτήρια στη Λάρνακα. Κάτι, που όπως υποστήριξαν, δεν συμβαίνει σε άλλες πόλεις… Στην περίπτωση του «Kition Tower», η τοπική πολεοδομική αρχή δεν πήρε θέση για την πολεοδομική άδεια, διαβιβάζοντας τα σχέδια στα κεντρικά γραφεία της Πολεοδομίας, στην πρωτεύουσα, για τελική έγκριση. Κάτι που αναμένεται εδώ και μήνες… Θα είναι, ίσως, το πιο εντυπωσιακό κτήριο που έχει ανεγερθεί έως σήμερα στη Λάρνακα κι ένα από τα εντυπωσιακότερα σ’ όλη την Κύπρο. Θα διαθέτει πολυτελή διαμερίσματα με πισίνες και σπα, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι για το «Kition Tower» το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι έντονο, τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους αγοραστές. Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς ήδη έχουν προβεί σε αγορά διαμερισμάτων. Το «Kition Tower» θα ανεγερθεί από την εταιρεία QN Alaince, ενώ το κτήριο σχεδιάστηκε από Κινέζο αρχιτέκτονα, έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες στον κόσμο! Εκτιμάται ότι το κόστος θα φθάσει τα 35-40 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »