Οικονομία

Ρώσσος επιχειρηματίας: Διεκδικεί επιστροφή του 1,5 εκ και κινά αγωγή στο Δήμο

Στην αντεπίθεση περνά ο Ρώσσος επιχειρηματίας απέναντι στο Δήμο μετά τα όσα έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη ενημερώθηκαν για τα΄νομικά μέτρα που  έχει λάβει ο Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος ήδη έχει προχωρήσει με 2 αγωγές εναντίον του Δήμου Λάρνακας. Στην πρώτη αγωγή ο Ρώσος επιχειρηματίας αξιώνει επιστροφή του ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που είχε καταβάλλει ως προκαταβολή για αγορά του Δημοτικού οικοπέδου στις Φοινικούδες, έπειτα από την ακύρωση από πλευράς του Δήμου. Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσό πώλησης του τεμαχίου ήταν στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη αγωγή που κινεί ο Ρώσος επιχειρηματίας εναντίον του Δήμου, την ενέργεια του Δήμου να τοποθετήσει στην πόρτα των γραφείων του επιχειρηματία από δικαστικό επιδότη, την ειδοποίηση τερματισμού του συμβολαίου γιατί δεν είχε καταβληθεί η δεύτερη δόση από τον επιχειρηματία για την αγορά του Δημοτικού τεμαχίου. Ο επιχειρηματίας τότε είχε δηλώσει στα ΜΜΕ με γραπτή του ανακοίνωση ότι η ενέργεια αυτή  ήταν προσβλητική και έθιγε την αξιοπιστία και την καλή φήμη του.

Όλα τα πιο πάνω γεγνότα έλαβαν χώρα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη δικαστική διαμάχει με τις όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει.

Να τονίσουμε ότι ο κ. Βύρας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του συναντήθηκε 2 φορές με το Ρώσσο επιχειρηματία σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ των 2 πλευρών, χωρίς όμως κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Ο κ.Βύρας έχει προγραμματίσει νέα συνάντηση με το δικηγόρο του επιχειρηματία  κ. Ανδρέα Ζαχαρίου.

 

Η περίπτωση του Ρώσσου επιχειρηματία δείχνει πως λειτουργούσαν τα πράγματα στο Δήμο, κάτι που δεν μπορει να χαρακτηριστεί με καμία άλλη λέξη πλήν του ερασιτεχνισμού. Μια τεράστια επένδυση η οποία θα άλλαζε την όψη στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και θα έφερνε μια μεγάλη οικονομική ανάσα στο κέντρο κινδυνέυει να χαθεί γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συμπεριφερθούν σε έναν μεγαλοεπενδυτή ο οποίος επέλεξε την πόλη μας να επενδύσει κάτι εκατομμύρια.

Ας ελπίσουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να βρει τον τρόπο (μέσα σε νόμιμα πλαίσια) να γεφυρώσει τις διαφορές με τον επενδυτή και να προχωρήσει αυτή η μεγάλη επένδυση,

Σχετικά νέα

X
Translate »