Άθληση

Πώς γυμνάζονται τα πολυάσχολα κορίτσια

Το να ξεκλέψεις ακόμα και 30 λεπτά για να τρέξεις στο γυμναστήριο φαντάζει τεράστιος και πολλές φορές ακατόρθωτος άθλος, ειδικά για εσένα που έχεις ένα γεμάτο 12ωρο με γεύματα εργασίας, δουλειά, παιδιά, σκυλιά και πολλά πράγματα να κάνεις! Τι ς περισσότερες φορές, ο χρόνος για άσκηση απαιτεί περίσσια εξυπνάδα για να τον βρεις και να τον αξιοποιήσεις σωστά. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να παραμένεις σε φόρμα όσο πολυάσχολη κι αν είσαι!

1. Συμβιβάσου με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις:

Αντί να σπας το κεφαλάκι σου να βρεις πώς θα βάλεις την γυμναστική και άσκηση στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά σου, αποδέξου την κατάσταση και αξιοποίησε τον χρόνο που ήδη έχεις. Με άλλα λόγια είναι εντελώς ουτοπικό το να θεωρείς πως 2 ή 3 φορές την εβδομάδα θα θυσιάσεις το αγαπημένο σου σίριαλ για να βγεις για τρέξιμο! Απλά, δεν θα τηρήσεις ποτέ την υπόσχεση. Αντ’ αυτού, συνδύασε το σήριαλ με στατικό ποδήλατο ή κοιλιακούς και πους απς. Αν πάλι διαθέτεις μια ωρίτσα για καφεδάκι με τις κολλητές, πρότεινε περίπατο και αθλήσου ταυτόχρονα με το κουτσομπολιό.

2. Μην ξεχνάς τη γυμναστική του γραφείου:

Αν η δουλειά σου είναι απαιτητική και σου τρώει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις και από την καρέκλα του γραφείου. Ας ξεκινήσεις από τα βασικά: κόβεις το ασανσέρ και ξεκινάς να κάνεις κοιλιακούς από την καρεκλίτσα σου. Για περισσότερες ασκήσεις και πληροφορίες, συμβουλέψου τη γυμναστική της καρέκλας.

3. Άσε το γυμναστήριο… κάντο σπίτι:

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά το γυμναστήριο βλάπτει την προσπάθεια για αδυνάτισμα πολλές φορές, ειδικά αν είσαι ιδιαιτέρως πολυάσχολη. Το πώς το ξέρεις αλλά δεν το φαντάζεσαι. Σκέψου απλά ότι για να πας στο γυμναστήριο, ας πούμε, κατευθείαν μετά τη δουλειά, πρέπει να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για να αλλάξεις, να βρεις να παρκάρεις κοντά στο γυμναστήριο (το οποίο μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο) και φυσικά την ώρα που θα φτάσεις (εσύ και οι υπόλοιπες σκληρά εργαζόμενες γυναίκες) να πάρεις σειρά για να χρησιμοποιήσεις τα όργανα και βάρη. Αντ’ αυτού, εξοπλίσου με στρωματάκι, ποδηλατάκι και ένα καλό dvd με ασκήσεις και γυμνάσου σπίτι σου, ανέξοδα, εύκολα και χωρίς εκνευρισμό.

4. Χρησιμοποίησε ως βαράκια ό, τι μπορείς:

Η άρση βαρών είναι το κλειδί για γυμνασμένους μυς, καλή φυσική κατάσταση και ευκολότερο αδυνάτισμα. Αν δεν μπορείς ν κουβαλάς παντού μαζί σου τα βαράκια, χρησιμοποίησε σαν τέτοια διάφορα αντικείμενα που θα πέσουν στα χέρια σου στη διάρκεια της ημέρας: το μπουκάλι του νερού, ο θερμός, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, η τσάντα ή ο χαρτοφύλακας. Ταυτόχρονα, μπορείς να εμπιστευτείς την φυσική σου κατάσταση και στις παραδοσιακές κλασικές ασκήσεις (όπως είναι τα πους απς, οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, το σκοινάκι, το βάδισμα), αφού έρευνες έδειξαν ότι αυτές είναι εξίσου αποτελεσματικές με τα όργανα του γυμναστηρίου.

5. Βάλε στο παιχνίδι οικογένεια και αγόρι:

Αν θες να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, βεβαιώσου ότι και οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα. Βρες ένα σπορ ή δραστηριότητα που θα κάνεις μαζί με τον αγαπημένο σου ή τις κολλητές (από το σεξ μέχρι το μπόουλινγκ) και φτιάξε κορμάκι ζηλευτό. Όχι μόνο θα καις τις θερμίδες που θέλεις, αλλά θα περνάς και τέλεια!

6. Σπάσε τη ρουτίνα:

Τελευταίες έρευνες έδειξαν, ότι η άσκηση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 15 λεπτάκια άσκησης, πρωί, το απόγευμα που επιστρέφεις από τη δουλειά και το βραδάκι (2-3 ώρες προτού πέσεις για ύπνο) είναι τόσο αποτελεσματικά όσο μια ώρα άθλησης στο γυμναστήριο.

Πηγή: www.philenews.com

fileleftheros

Σχετικά νέα

X
Translate »