Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προχωρά σε εξωραϊστικά έργα στο Μακένζυ ο Δήμος Λάρνακας

Tης Νίκης Μιχαήλ 

Η περιοχή Μακένζυ αποτελεί αναμφίβολα αυτή τη στιγμή μια περιοχή η οποία προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική οικονομία της πόλης τόσο το Χειμώνα και φυσικά το Καλοκαίρι όπου μετατρέπεται σε δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης μας αλλά και για άλλες πόλεις, κυρίως για τη Λευκωσία.

Παρά τη ραγδαία ανάπτυξη που είδε η περιοχή μετά το 2006, όπου και με τη λειτουργία του AMMOS η περιοχή ξεκίνησε να αλλάζει ταυτότητα και να προσελκύει νεαρό κόσμο και να μετατρέπεται οικονομικό πνεύμονα της πόλης μας, εν τούτοις η όλη προσπάθεια δεν είχε ιδιαίτερη στήριξη από το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια στο κομμάτι της αισθητικής της περιοχής. Πεπαλαιωμένος φωτισμός, κακή κατάσταση του πεζόδρομου και γενικά μια εικόνα που δεν συνάδει με την όλη ανάπτυξη είναι η εικόνα επικρατεί σήμερα στην περιοχή.

Η σελίδα μας αρκετές φορές φορές έθιξε το θέμα του εξωραϊσμού της περιοχής καθώς είναι αδιανόητο μια περιοχή με τόσα έσοδα για το Δήμο να μην έχει όμορφο φωτισμό, να μην έχει ένα καλό πεζόδρομο κ.α.

Ο Δήμος ξεκινά εξωραϊσμό στην περιοχή με στόχο την αναβάθμιση της

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται να προχωρήσει με εξωραϊσμό της περιοχής, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την προσπάθεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και για να αναβαθμίσει το προσφερόμενο προϊόν.  Τα εξωραϊστικά έργα θα αφορούν το φωτισμό αλλά και τον πεζόδρομο και για αυτό το λόγο τη Δευτέρα το πρωί θα υπάρχει σύσκεψη μεταξύ των αρχιτεκτόνων και των μηχανικών για το πως θα προχωρήσουν.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος έρχεται να επενδύσει στην αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης με το υφιστάμενο Δ.Σ έγιναν και ασφαλτοστρώσεις πέρυσι στην περιοχή.
Eπιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »