Breaking News

Πολιτιστικά

Πλήθος κόσμου χθες στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στην Αλαμινό

Τον μαύρο χρυσό της Κύπρου, όπως αποκαλείται το χαρούπι, και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του, εξετάζουν Κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του 15ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, χθες βράδυ στην Αλαμινό.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka πιο κάτω κάντε κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με μεγάλους Οργανισμούς στο εξωτερικό, προωθεί, ανέφερε ο κύριος Πετρίδης, μεγάλης εμβέλειας αφ’ ενός την καλλιέργεια του χαρουπιού και αφ’ εταίρου την επεξεργασία καινοτόμων προϊόντων.

 

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία ύπαρξης οικοτεχνίας κυρίως στην ύπαιθρο αλλά και αλλού, και αποκάλυψε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται τρόπους χορήγησης ειδικών κριτηρίων και κινήτρων ώστε οι υπάρχουσες οικοτεχνίες να νομιμοποιηθούν και να μπορέσουν να αντλήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερες οικοτεχνίες στην Κύπρο απ’ ότι θα νόμιζε κανείς, και ότι κάποιες από αυτές δεν έχουν νόμιμη άδεια εργασίας διότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά στάνταρτ.

Είναι πολύ δύσκολο για μια μικρή οικοτεχνία να εξασφαλίσει αυτές τις ειδικές άδειες, ανέφερε ο Υπουργός. Πάνω από 10.000 κόσμου επισκέφθηκε χθες βράδυ την Αλαμινό όπου πραγματοποιήθηκε το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που διοργανώνεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Η φετινή διοργάνωση είχε ως θέμα τα σιροπιαστά και άλλα εδέσματα του τόπου μας. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το καττιμέρι, οι πισίες με το μέλι, η αναρή αλλά και οι ελιές, το λάδι πάνω σε φρεσκοψημένες φρυγανιές, είχαν την τιμητική τους. 

  

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »