Όμορφα της Πόλης

Περήφανοι Πρόσκοποι της Δημοκρατίας στην πόλη μας

Ο Ανιχνευτισμός βασίζεται στην εκπλήρωση των αναγκών των εφήβων της ηλικίας μας και της προσπάθειας ανάπτυξης του ατόμου. Έτσι ώστε να καταστεί ένα χρήσιμο και ενεργό μέλος της κοινωνίας και της πολιτείας ως μελλοντικός πολίτης.

Ένα ταξίδι τελειώνει σήμερα και ένα καινούργιο ξεκινά. Πολλές και αξέχαστες οι αναμνήσεις μας από την Ανιχνευτική μας ζωή. Αυτά τα τρία χρόνια στην Κοινότητα μας, στους Ομίλους μας, αναπτύξαμε το αίσθημα της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης της ελευθερίας, του αυτοσεβασμού και του σεβασμού των άλλων, της κοινωνίας, του κράτους, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ως άτομο και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου!

Ανηφορίζοντας τον δρόμο που μας οδηγεί στο Πτυχίο του Προσκόπου Δημοκρατίας , ονομαστήκαμε Δόκιμοι Ανιχνευτές και περάσαμε τις απαιτήσεις του Πτυχίου Τελειοποιήσεως . Η Ενεργός συμμετοχή στις δράσεις της Κοινότητας μας, συμμετοχές σε ομάδες εργασίας με θέματα όπως η ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα, δικαιώματα του παιδιού κλπ, συμμετοχή στις διαδικασίες της θρησκείας μας, φυσικό περιβάλλον, Α΄ βοήθειες, τοπογραφία, σκαπανική, πυρόσβεση , μας έφεραν πιο κοντά στον στόχο μας.

Ακολούθως συμμετείχαμε στην Αμφικτιονία, την επόμενη χρονιά στον ΜΑΙΑΝΔΡΟ 1, μια μεγάλη δράση προσφοράς υπηρεσίας στην κοινωνία και στον ΜΑΙΑΝΔΡΟ 2, μια άλλη παγκύπρια δράση συνάντησης όλων των υποψήφιων Δημοκρατίας, που έπρεπε ο καθένας μας να παρουσιάσει με πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο την ανιχνευτική του ζωή.

Ως επιστέγασμα για την συμμετοχή μας σ΄αυτή την δράση ήταν να φέρουμε πλέον στην στολή μας αυτό το ειδικό μαντήλι του Μαιάνδρου που φέρουν όλοι οι Πρόσκοποι Δημοκρατίας. Ένα ταξίδι τελειώνει σήμερα και ένα καινούργιο ξεκινά. Γεμάτοι εμπειρίες, μέσα από δοκιμασίες , με γνώσεις, αρχές και ιδανικά , ανοίγουμε τα φτερά μας με αυτοπεποίθηση, πιο έτοιμοι από ποτέ , με όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε να γίνουμε νομοταγή, χρήσιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας .

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μας και όλους τους Βαθμοφόρους μας, που ακούραστα μας βοήθησαν , μας καθοδήγησαν, αφιέρωσαν απεριόριστο χρόνο έτσι ώστε όλοι εμείς σήμερα , να χουμε πετύχει το στόχο μας και όλο περηφάνια , να παραλάβουμε το Πτυχίο μας, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΑΡΙΑ ΛΥΣΙΩΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΡΙΑ

30ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Σχετικά νέα

X
Translate »