Breaking News

Εκπαίδευση

Πεντάχρονα παιδάκια συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στην “αίθουσα” κλουβί στην Προδημοτική Δροσιάς

Πέρασαν δύο εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το σχολείο της Προδημοτικής Δροσιάς και ακόμη τα 10 παιδάκια – τα οποία έγιναν 8 αφού οι γονείς 2 εξ αυτών αναγκάστηκαν να τα μετακινήσουν σε άλλα σχολεία, παραμένουν σε αίθουσα 8 τετραγωνικών μέτρων, η οποία απέχει πολύ από τις κανονικές αίθουσες που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα παιδάκια του σχολείου.

Σε ψεσινή συνάντηση του Συνδέσμου Γονέων με την Διεύθυνση του σχολείου, έγινε μία προσπάθεια εξεύρεσης τελικής λύσης του θέματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κλουβί αντί σε τάξη ετοιμάζονται να βάλουν 5χρονα στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς – Έντονες αντιδράσεις από γονείς

 

Δόθηκαν εισηγήσεις όπως

(i) Μετακίνηση παιδιών σε άλλα σχολεία (αντιπαιδαγωγικό και απάνθρωπο καθότι η χρονιά άρχισε και αρκετές φιλίες και γνωριμίες μεταξύ παιδιών έχουν γίνει),

(ii) Να έρθει άλλη λυόμενη αίθουσα διδασκαλίας μεγαλύτερη με όλες τις ανέσεις (ίσως η καλύτερη ιδέα αλλά λόγω χρόνου αυτό είναι αδύνατο για την περίοδο 2018-2019),

(iii) Να μετακινούνται παιδάκια από όλο το σχολείο κάθε τρεις βδομάδες στην μικρή αίθουσα έτσι ώστε όλα τα παιδάκια να περάσουν από την αίθουσα αυτή και να μην μείνουν μόνο τα 6 παιδάκια που ‘κληρώθηκαν’ καθ’ όλο τον χρόνο (αντιπαιδαγωγικό όπως ανέφερε η Διεύθυνση!!) και τέλος

(iv) να μετακινηθούν τα 6 παιδάκια στις υφιστάμενες τρεις τάξεις του σχολείου ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών από 25 σε 27 σε κάθε τμήμα.

Η τελευταία ιδέα δεν είναι και η καλύτερη, είναι όμως η πιο εφικτή με τα σημερινά δεδομένα. Είναι μία λύση άμεση η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από την Δευτέρα με την σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των γονιών του σχολείου. Το λυπηρό σε αυτή τη λύση ήταν η άμεση αντίδραση της Διεύθυνση του σχολείου, η οποία επικαλούμενη την νομοθεσία και τους κανονισμούς ανέφερε πως η λύση αυτή είναι αντιπαιδαγωγική και εγείρει θέματα ασφάλειας.

Ακόμη πιο λυπηρό είναι πως οι αντιδράσεις της Διεύθυνσης κρύβουν όπως φαίνεται Συντεχνιακές καθοδηγήσεις και όχι θέματα αντιπαιδαγωγικά ή ασφάλειας. Και αυτά εις βάρος των 6 άτυχων παιδιών.

Πρέπει το κράτος επιτέλους να απαλλαχτεί από τέτοια φαινόμενα και να προσεγγίζει τα προβλήματα με ανθρωπιά και αποφασιστικότητα. Δεν μπορεί, ούτε θα επιτραπεί η διαιώνιση του προβλήματος της στέγασης των έξι 5χρονων παιδιών, αφήνοντας την επίλυση σε μία διεύθυνση που αδυνατεί να χειριστεί το θέμα και ωθεί τους γονείς σε σύγκρουση με το Υπουργείο Παιδείας και τις Τεχνικές του Υπηρεσίες.

Με εκτίμηση προς τους θεσμούς και το δημόσιο σχολείο αλλά και τα παιδάκια των φίλων γονέων που ταλαιπωρούνται.
Αλέξανδρος Λοιζιδης
Προεδρος Συνδέσμου Γονέων (Σχολικό Έτος 2016/2017) Νηπιαγωγείου/Προδημοτικης Δροσιάς.

Κοινοποίηση : Πρόεδρο Σχολικής Εφορείας.

Σχετικά νέα

X
Translate »