Breaking News

Εκπαίδευση

Σε κλουβί αντί σε τάξη ετοιμάζονται να βάλουν 5χρονα στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς – Έντονες αντιδράσεις από γονείς

Αύριο Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, 2018 ξεκινά ακόμη μία σχολική χρονιά. Το ίδιο συμβαίνει και για τα παιδάκια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς, όπου οι υπερπλήρεις τάξεις ανάγκασαν το Υπουργείο Παιδείας να εγκαταστήσει λυόμενη αίθουσα διδασκαλίας (για να είμαστε πιο σωστοί σαρδελόκουτο), καθότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν εγγραφεί για να φοιτήσουν κατά την περίοδο 2018 -2019 είναι πέραν των δυνατοτήτων των υφιστάμενων τάξεων.

Με λύπη παρατηρούμε πως η λυόμενη αυτή “αίθουσα”,   με σπασμένα γυαλιά, είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τα επιπρόσθετα 10 παιδάκια ενώ η κατάσταση στην οποία βρίσκεται παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος εν έτη 2018. Είναι απορία άξιο πως οι αρμόδιοι φορείς τόλμησαν να παρουσιάσουν αυτό το κουτί στον οποίο θα φιλοξενηθούν 5χρονα παιδάκια τα οποία τα πλείστα προέρχονται από μια 4ετία σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και προφανώς έχουν συνηθίσει σε μια διαφορετική σχολική καθημερινότητα.

Οι πληροφορίες που έχουμε κάνουν λόγο πως το αίτημα στην σχολική εφορία ήταν για λυόμενη τάξη για τα παιδάκια με ειδικές ικανότητες του σχολείου και όχι για τα επιπρόσθετα 10 παιδάκια όπου η μοίρα τους έτυχε να ‘κληρωθούν’ για την τάξη αυτή.

Και ερχόμαστε στα εύλογα δύο ερωτήματα:

α) γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν μερίμνησαν ενωρίτερα να εγκαταστήσουν μία αίθουσα για τις ανάγκες του σχολείου, αφού γνώριζαν προ πολλού πως θα υπήρχε αυτή η ανάγκη,

β) αφού η χρήση επιπρόσθετης αίθουσας ήταν υποχρεωτική, γιατί καταδικάζετε 10 παιδάκια να περάσουν όλη τη χρονιά της Προδημοτικής τάξης σε ένα λυόμενο κουτί, ενώ μπορούσατε κάλλιστα να αλλάζετε τα παιδάκια που θα χρησιμοποιούν την αίθουσα αυτή ανά μήνα και έτσι δεν θα δημιουργείτε μαθητές δύο ταχυτήτων.

Ίσως με αυτό τον τρόπο τα παιδάκια που θα διδάσκονται στη λυόμενη αίθουσα να το βλέπουν σαν ένα μήνα στην ‘εξοχή’ και τελικά να το απολαμβάνουν.

Έντονες αντιδράσεις από γονείς

Σε σχετική δημοσίευση που έκανε γονιός στο facebook, οι αντιδράσεις των γονιών είναι έντονες όπω φαίνεται στα πιο κάτω σχόλια

Πόσο λυπηρό για ένα μωρό που θα πάει με τόσο ενθουσιασμό ….να ξεκινήσει την σχολική του ζωή με αυτό τον τρόπο……

 

Λυπάμαι πραγματικα γι αυτη τη κατασταση δεν περγραφεται με λογια…

 

Απαράδεκτο! Πέρασα πριν είκοσι μέρες περίπου από εκεί και είδα το κοντέινερ απ’ έξω. Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να πρόκειται για τάξη, αλλά μετά είπα “αποκλείεται”. Δεν μοιάζει καν με τις λυόμενες τάξεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία. Είναι κοντέινερ, χωρίς παράθυρα, χωρίς κλιματισμό και θέρμανση, και υπερβολικά μικρό. 
Πριν δύο χρόνια φοίτησε και ο γιος μου στο σχολείο αυτό και ήμασταν όλοι κατενθουσιασμένοι. Του χρόνου θα φοιτήσει η κόρη μου, και τρέμω μόνο και στη σκέψη αυτής της “τάξης”…

 

Πραγματικα δε θα δεχομουν το παιδι μου να διδασκεται σε αυτη τη φυλακη!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ .
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ.
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.
ΑΚΟΥ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

 

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσουν τα παιδάκια;;; Ένα γκρίζο αφιλόξενο τοπίο;;;

 

Προς Θεού μην πάρετε τα μωρά σάς. Είναι έγκλημα. Το κάνει η ψυχή σας να το αφήσετε και να φύγετε

 

Θα ξεσηκωθούμε!!Αυτή η αίθουσα κάνει μόνο για κλουβι!!!!

 

Πραγματικά λυπούμαι που ο γιος μου είναι μέσα στην τρελή χαρά που θα έχει καινούριο σχολείο και θα αντικρύσουν αυτό το πράγμα! Και αυτός και όλα τα παιδακια που θα μπουν εκει! Και στο σχολείο μας αλλά και σε αλλα! Απαράδεκτες συνθήκες… Η κατάσταση ήταν προγεδιεγραμμενη από καιρό… Αφήσαμε όλα τα σχολεία να ερημωθουν για να φορτωθούν μωρά τρία σχολεία σε όλη την Λαρνακα! Τραγικό! Χρειάζεται ένας φραγμός , πολιτικές αποφάσεις … όμως ποιος πάει εναντίον της ελίτ ;

 

Tha fitisi kai emas to paidi mas eki. Tilefonisan stin sizigo m pepti mesimeri kai tis ipan oti klirothike to pedi mas na mpi se afti tin taksi. Pempti kai deftera to pedaki m pai sxolio. Xoris na exoume xrono oute epilogi gia kapou allou. Na po oti den mas ixan idopioisi proigoumenos oti tha iparxi afti afti i “klirosi” toulaxiston na parevrethoume. 

To lipiro ine oti an den itan to diko mas pedaki tha itan kapio allo kai den aksizi se kanena, to pedaki tous na fita se afti tin taksi. Rotao omos tous politikous mas, apo ola ta kommata. Esis tha ixete to pentaxrono pedaki sas na pigeni nipiagogio se ena conteiner? Pragmatika lipiro.

Επιμέλεια
Συντακτική ομάδα

Σχετικά νέα

X
Translate »