Breaking News

Οικονομία

Ολα κύλησαν ομαλά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Όλα λειτούργησαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόϊ χθες την ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν οι περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Συνολικά, διακινήθηκαν περίπου 60.000 επιβάτες με πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ελλάδα, χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και το Ισραήλ. Άρτια ήταν και η εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια της νύχτας που εξυπηρετήθηκε ο κύριος όγκος των πτήσεων.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο, περίπου κάθε 4 λεπτά, ένα αεροσκάφος είτε απογειωνόταν, είτε προσγεινόταν στην Κύπρο.  Σε διάστημα μόλις 24 ωρών, πραγματοποιήθηκαν  347 πτήσεις στα δύο Αεροδρόμια.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Ερμές Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι,   κατά τη χθεσινή ημέρα, όλες οι εταιρείες, τα  τμήματα και οι ανάλογες υπηρεσίες -κυβερνητικές και μη, ήδη βρίσκονταν σε εγρήγορση και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ο κος Ασπρής εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι το επιβατικό κοινό της Κύπρου, συνεργάστηκε και ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση της Ερμές να βοηθήσει την κατάσταση και να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια, να ανταποκριθεί το Αεροδρόμιο με επιτυχία στη μεγάλη αυτή πρόκληση, δηλαδή στην διαχείριση του αριθμού ρεκόρ επιβατών. Σύμφωνα με τον κο Ασπρή, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι επιβάτες που ταξίδεψαν χθες, έφθασαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο, είχαν έτοιμα ανά χείρας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και συμμορφώνονταν στις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Επίσης, δεν παρατηρήθηκαν αχρείαστες καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες στον έλεγχο ασφαλείας των επιβατών, διότι η πλειοψηφία τους, σύμφωνα με τον κο Ασπρή, είχε ετοιμάσει σωστά τις χειραποσκευές, αποφεύγοντας τη μεταφορά αιχμηρών αντικειμένων και μπουκαλιών με υγρο άνω των 100ml, γεγονός το οποίο με τη σειρά του, συμβάλει καταλυτικά στον ταχύτερο έλεγχο των επιβατών και την αποφυγή καθυστερήσεων, κατέληξε ο κος Ασπρής.

Σχετικά νέα

X
Translate »