Αθλητικά Νέα

Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια 1-3: Το πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος

Η Ομόνοια έδωσε συνέχεια στις νίκες, πήρε το πρώτο της διπλό τη φετινή σεζόν και με νίκη 3-1 στο στάδιο “Αμμόχωστος” επί της Νέας Σαλαμίνας, έφτασε στους 14 βαθμούς. Τα γκολ για την Ομόνοια οι Μαργκάσα (39′), Ντάρμπισαϊρ με πέναλτι στο 85′ και Λόπες στο 90′. Για τη Νέα Σαλαμίνα που βυθίστηκε ακόμη περισσότερο, άνοιξε το σκορ ο Πόλιανετς στο 36′. Η Ομόνοια θα υποδεχθεί με τους καλύτερους οιωνούς την Ανόρθωση το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, προβλημάτισε εκ νέου η Σαλαμίνα σ’ άλλο ένα παιχνίδι.
Εικόνα αγώνα:
Δύο γκολ, 11 τελικές προσπάθειες στο σύνολο, πέντε για τη Νέα Σαλαμίνα, έξι για την Ομόνοια και ένα… ανάποδο ψαλίδι από τον Μαργκάσα είχαμε στο πρώτο ημίχρονο στο στάδιο “Αμμόχωστος” για το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια. Στο 53% η κατοχή για την Ομόνοια, στο 47% για τους γηπεδούχους.
Το παιχνίδι άρχισε με ολιγόλεπτη διακοπή μετά από ρίξιμο φωτοβολίδων από τους οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας και αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα, οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο παιχνίδι. Η πρώτη τελική ήρθε για την Ομόνοια με την εκτέλεση φάουλ του Φαμπρίτσιο στο 12′ και στο 13′ ήρθε η εξαιρετική ενέργεια και το ψαλιδάκι από τον Ρενάτο Μαργκάσα.
Στο 26′ κρατάμε την μπαλιά του Καντέ στον Λόπες με τον δεύτερο να μην μπορεί να κάνει την προβολή, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ ήταν άστοχη. Η Νέα Σαλαμίνα είχε την κατοχή μέχρι το 25′, κρατούσε περισσότερη ώρα μπάλα, ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν όμως ακίνδυνη.
Στο 36′ ο Πόλιανετς με ωραίο κατέβασμα και δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, με την Ομόνοια όμως να έχει άμεση απάντηση στο 39′ με σουτ του Μαργκάσα εντός περιοχής, μετά από γύρισμα του Λόπες.
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β’ μέρος ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα στο 51′ με τον Σανγκόι να μην προλαβαίνει τη μπαλιά του Ρόκε. Η Ομόνοια στο 56′ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, ο Βεσελόφσκι όμως δήλωσε παρών αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο αρχηγός της Ομόνοιας, επιχείρησε να κάνει ότι και στο πρώτο μέρος, το ανάποδο όμως ψαλίδι του ήταν κι’ αυτή τη φορά άστοχο. Στο 70′ οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Κορέια, όμως τα χέρια του ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας ήταν κολλημένα, δεν υπήρχε καμία πρόθεση και ορθώς δεν δόθηκε.
Η Νέα Σαλαμίνα στο β’ ημίχρονο μέχρι το 82′ δεν σημείωσε καμία τελική ευκαιρία, σε αντίθεση με την Ομόνοια που από δύο στημένα φλέρταρε με το γκολ. Στο 79′ ο Κατελάρης έχασε μοναδική ευκαιρία, με το κοντινό του πλασέ να φεύγει πάνω από την εστία του Βεσελόφσκι, ενώ ένα λεπτό αργότερα με τον ίδιο πρωταγωνιστή η φιλοξενούμενη ομάδα, έχασε άλλη μία ευκαιρία.
Η Ομόνοια μετουσίωσε τον μονόλογο και την υπεροχή της στο β’ ημίχρονο με δεύτερο γκολ, όταν ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, ανατράπηκε από τον Βεσελόφσκι με τους “πράσινους” να κερδίζουν πέναλτι. Ο Άγγλος φορ το εκτέλεσε εύστοχα και σημειώθηκε το 1-2. Το τελικί 1-3 διαμόρφωσε ο Λόπες με συρτό δυνατό σουτ στο 90′ του αγώνα. 

Οι συνθέσεις:

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν (63′ Κωνσταντίνος Σεργίου), Καρώ, Ρόκε (86′ Κυπριανού), Σανγκόι (66′ Μανογιάν), Κούσουλος, Νταμάχου, Πόλιανετς, Μπριτζίτο, Κορέια, Ρέινολντς

Ομόνοια: Βελχούιζεν, Φαμπρίτσιο, Γουίλιαμ (46′ Κατελάρης), Σοάρες Α., Τζαίλσον, Αντόνια (80′ Χριστοφή), Λόπες, Μαδούρο (45+5′ Κανού), Κάντε, Ντάρμπισαϊαρ, Μαργκάσα

Πουρσαϊτίδης: “Θα έρθουν καλύτερες ημέρες…”

Δείτε τι δήλωσε ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας για τη δεύτερη του ήττα στον πάγκο της ομάδας και τη στήριξη που έστειλε στους παίκτες του.

Οι δηλώσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη:

“Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ήμασταν δυναμικοί, είχαμε αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό. Προηγηθήκαμε, κάναμε κάποιες προϋποθέσεις… Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Δυστυχώς ισοφαριστήκαμε πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο και ότι η Ομόνοια θα μας έβαζε πίεση. Δεν αντέχαμε στο τέλος μας βγήκε η κούραση. Οι παίκτες μου έκαναν τρομερή προσπάθεια. Υπάρχει πίεση στην ομάδα όμως όλοι είναι άντρες και καλοί ποδοσφαιριστές. Μπορούν να ανατρέψουν το κλίμα αυτό. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν κοντά μας. Πιστεύω ότι μ΄αυτόν τον κόσμο και την εικόνα μας στο πρώτο μέρος, θα έρθουν καλύτερες ημέρες”.

Πηγή: sigmalive.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »