Αθλητικά Νέα

Νέα Σαλαμίνα: Βρέθηκε μπροστά όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε

Ο Πίτι το πήρε προσωπικά το θέμα στο “Αμμόχωστος” και με δύο γκολ από τον Ισπανό στράικερ και ένα από τον Μέσκα, η ΑΕΛ έφυγε από τη Λάρνακα με σπουδαίο διπλό (1-3), φτάνοντας στους 44 βαθμούς. Αν και η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ ζωγραφιά από τον Γιώργο Κολοκούδια στο 11ο λεπτό, ωστόσο στο δεύτερο μέρος υπήρχε οπισθοχώρηση από τους γηπεδούχους που δέχθηκαν την 8η τους ήττα στο πρωτάθλημα. Στο 39′ και στο 58′ τα γκολ του Πίτι, στο 69′ το γκολ του Μέσκα. 

Εικόνα αγώνα:

Καλός ρυθμός, καλό παιχνίδι και από ένα γκολ για κάθε ομάδα στο στάδιο “Αμμόχωστος” για Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ. Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ μ’ ένα γκολ ζωγραφιά από τον Γιώργο Κολοκούδια όμως η ΑΕΛ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Πίτι!
Οι πρώτες δύο φάσεις του αγώνα ανήκαν στην ΑΕΛ. Αρχικά ο Πίτι εκτέλεσε ένα φάουλ με το αριστερό, αναγκάζοντας τον Βεσελόφσκι να διώξει με γροθιές, ενώ στη συνέχεια ο Λαφρανς, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νέας Σαλαμίνας. Στην αντεπίθεση η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε στο 11ο λεπτό με τον Γιώργο Κολοκούδια, ένα πανέμοροφο γκολ. Μετά από ασιστ από τον Μακρίεφ, ο Κύπριος επιθετικός έκανε το σουτ με τη μια από τα αριστερά και “κρέμασε” τον Ρόμο.
Στο 17′ ο χρόνος κυλούσε υπέρ της γηπεδούχου και ο Αρουαμπαρένα πήγε ν’ απαντήσει στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, όμως ο Κούσουλος σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΛ πίεζε και στο 24′ ο Ντόσα Τζούνιορ υποχρέωσε με κεφαλιά τον Βεσελόφσκι να κατεβάσει τα ρολά, πραγματοποιώντας τεράστια απόκρουση.
Η απάντηση της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου δεν άργησε να έρθει και 6 λεπτά πριν τη λήξη του 45λεπτου ο Πίτι με σουτ-κεραυνό μέσα από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα, μετά από αδυναμία του Γκράσι ν’ απομακρύνει σωστά τη μπάλα. Να σημειώσουμε ότι στο 43′ η ΑΕΛ δικαιούταν πέναλτι σε χέρι του Κούσουλου, ο διαιτητής όμως έκρινε ότι δεν ήταν σκόπιμο, αν και ήταν κοντά στη φάση.
Ξεκίνημα με γκολ και αντίδραση από την ΑΕΛ. Ο Πίτι στο 58′ της αναμέτρησης τα έκανε όλα, έφερε τα πάνω-κάτω και με δεύτερο προσωπικό γκολ έφερε την ανατροπή. Ο Ισπανός στράικερ πέρασε δύο παίκτες και ανενόχλητος εκτέλεσε τον Βεσελόφσκι, δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης από τον πορτιέρο της Νέας Σαλαμίνας.
Τα χνάρια του Πίτι ακολούθησε και ο Μέσκα στο 69′ του αγώνα αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Σάσι με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Αιρόσα και αυτός έδωσε στον Μέσκα ο οποίος από πολύ κοντινή απόσταση σημείωσε το 1-3. Η λεμεσιανή ομάδα δεν έχασε κ’ άλλο έδαφος παρέμεινε κοντά στην κορυφή, πετυχαίνοντας σπουδαίο διπλό.
Οι συνθέσεις
Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Κούσουλος, Νεάγκου (63′ Κωνσταντίνου), Φούσκο, Σκοπελίτης, Κολοκούδιας, Μπεμπέ (87′ Ντουντού), Μακρίεφ (76 Μάτσι)
ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Νικολάου, Μέσκα, Γεωργιάδης (57′ Σάσι), Πίτι (82′ Σαβανέ),  Αρουαμπαρένα (72′ Ουέλιγκτον)

 

 

 

Βεργέτης: “Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας”

“Θεωρώ ότι η ΑΕΛ ανέβασε στροφές από την ώρα που εμείς πήραμε κεφάλι στο σκορ. Μας πίεσε, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να μην σκύψουμε το κεφάλι, μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Προσπαθούμε να είμαστε σε καλή κατάσταση, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, θα προσπαθήσουμε να διδαχθούμε από αυτή την ήττα”.

Δείτε όλα τα νέα της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στο www.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »