Uncategorized

Λάρνακα: Η καθολική αποδοχή, το ντέρμπι και η αμφίρροπη μάχη

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου έχει αρχίσει και το ενδιαφέρων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Στη Λάρνακα η κατάσταση με τους υποψηφίους της, όσο πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών κάπου ξεκαθαρίζει και κάπου θα περιμένουμε την κάλπη να ξεκαθαρίσει.

 

Η καθολική αποδοχή

Στο μέτωπο της Δημαρχίας σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κος Βύρας απολαμβάνει την καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας με διαφορά που δεν ανατρέπεται. Μάχη γίνεται ακόμη και για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στο Σωτήρη Ιωάννου και το Μιχάλη Ππεκρή με τις μετρήσεις να τους δείχνουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

 

Το ντέρμπι του Προέδρου Ε.Ο.Λ

Για τη θέση του Προέδρου Επαρχιακού Συμβουλίου η μάχη δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά ο κος Χατζηχαραλάμπους φαίνεται να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον κο Ευαγγελίδη, σύμφωνα πάντα με δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις.

Όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου, η συγκεκριμένη θέση αποκτά ενδιαφέρον καθώς η μάχη  δίνεται σε όλη την επαρχία και σε ένα ευρύτερο εκλογικό σώμα, με τις μηχανές των κομμάτων να χτυπούν κόκκινο καθώς είναι μια θέση την οποία όλοι θέλουν.

 

Η αμφίρροπη μάχη της αντιδημαρχίας

Όσο αναφορά το μέτωπο αντιδημαρχίας είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποιος επικρατεί, καθώς δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη δημοσκόπηση για να υπάρχει κάποια εικόνα.

Οι 3 υποψήφιοι διεξάγουν τη δική τους «μάχη» έχοντας ο καθένας τα δικά του δυνατά σημεία.

 

Ιάσωνας Ιασωνίδης (νυν αντιδήμαρχος Λάρνακας)

Ο κος Ιασωνίδης διεξάγει μια προεκλογική έχοντας πίσω του το ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ αλλά και τον τίτλο του αντιδημάρχου, σημείο το οποίο είναι πολυ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνει. Ο κος Ιασωνίδης στα 7 χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος εκτέλεσε τα καθήκοντα με σοβαρότητα και όπου χρειάστηκε ήταν παρών αποφορτίζοντας πολλές φορές και τον κο Βύρα ο οποίος λόγω του ρόλου που είχε ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων όπου είχε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό. Με βάσει την κομματική στήριξη που απολαμβάνει αλλά και τα 7 χρόνια αντιδημαρχίας, μπορεί κάποιος να πει ότι έχει ένα πλεονέκτημα και αυτό μένει να φανεί στην κάλπη.

 

Κωστάκης Κωνσταντίνου

Ο κος Κωστάκης Κωνσταντίνου κατέρχεται ως ανεξάρτητος χωρίς καμία κομματική στήριξη. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη, καθώς η διαχρονική του σχέση, η εμπλοκή του με τα πολιτιστικά/αθλητικά κοινά της, αλλά και η 40χρονη εμπειρία του στην υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας, είναι τα δυνατά σημεία που έχει απέναντι στους ανθυποψήφιους του. Ο κος Κωνσταντίνου συμμετέχει και στην επιτροπή του  Λάρνακα 2030 και η επιλογή να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας είναι η απόδειξη της διαχρονικής του προσφοράς και αγάπης στην πόλη μας.

Επίσης, δηλώνει ότι θα θέσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του στην υπηρεσία του Δήμου ως αντιδήμαρχος, σημείο πολύ σημαντικό για τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα έχει πλέον ο θεσμός.

 

Άκης Ζαννέτου

Ο κος Ζαννέτου κατέρχεται ως υποψήφιος του ΔΗ.ΣΥ έχοντας και τη στήριξη της ΔΗ.ΠΑ. Ο κος Ζαννέτου προβάλλει ως το ισχυρό του όπλο την εμπειρία του μέσα από την 7ετή του υπηρεσία ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο. Στην επικοινωνία του προβάλλει το επιτυχημένο έργο των τελευταίων 7 χρόνων και δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση του αναβαθμισμένου θεσμού του αντιδήμαρχου.

 

Σχόλιο της σελίδα μας

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν μια είκονα σήμερα, με βάσει επαναλαμβάνουμε, τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις και σκοπός μας είναι να μην αδικήσουμε κανέναν υποψήφιο είτε τον στηρίζουμε είτε όχι. Στη μάχη της αντιδημαρχείας όπου δεν υπάρχουν δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις απλά αποτυπώσαμε το προφίλ και το δυνατό σημείο του κάθε υποψηφίου με σεβασμό και στους 3 που διεκδικούν . 

Η ιστοσελίδα μας από το 2016 που είναι στον αέρα, πάντα προσέγγιζε τις εκλογές με σεβασμό προς όλους, άσχετως με τις προτιμήσεις ή τις συνεργασίες. Βασικός όρος μας ακόμη και στις συνεργασίες, είναι ότι δεν εμπλεκόμαστε ποτέ σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, δεν μειώνουμε κανέναν και φυσικά δεν μετατρεπόμαστε για προεκλογικούς σκοπούς, φερέφωνο του οποιουδήποτε. Στις συνεργασίες μας (μπορεί να μας διαψεύσει ο οποιοσδήποτε) ο όρος μας είναι ένας. Προβάλλουμε τις θέσεις του υποψηφίου και μόνο αυτές.

Αυτή είναι και η ταυτότητα μας, ταυτότητα η οποία δεν έχει πολιτικό χρώμα και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά νέα

X
Translate »