Οικονομία

Νέα πρόταση κατέθεσε η Ελληνική για την ΣΚΤ – Έκλεισε το deal

Νέα αναθεωρημένη πρόταση απέστειλε η Ελληνική για τον Συνεργατισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. 
Όπως αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση, η ΣΚΤ επιβεβαιώνει ότι έλαβε αναθεωρημένη πρόταση από την Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συναλλαγής, σύμφωνα με τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου, στις 18:30.
Την ίδια ώρα, για το απόγευμα στις 18.15 ορίστηκε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνέρχεται εκτάκτως με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τον Συνεργατισμό.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί αρμοδίως για τις εξελίξεις από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, θετική ήταν εκ πρώτης όψεως η αποτίμηση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, της συνάντησής τους με τη διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, με τους εκπροσώπους των συντεχνιών να δηλώνουν ότι έλαβαν όλα τα στοιχεία που ζήτησαν και ότι κάτω από την πίεση του χρόνου αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Εξάλλου, την άποψη ότι η αρχική διάσωση του Συνεργατισμού θα έπρεπε να αποτελείται από έναν συνδυασμό στήριξης και κουρέματος τόκων των καταθέσεων, εξέφρασε ο οικονομολόγος Ανδρέας Αλωνεύτης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ:
1) Ελληνική: έως 1.100 άτομα
2) Φορέας – Altamira: 650 άτομα
3) Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης: 900 άτομα
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Altamira εργάζονται σήμερα 400 υπάλληλοι του Συνεργατισμού, άρα θα απορροφηθούν τουλάχιστον άλλοι 250.

Σχετικά νέα

X
Translate »