Οικονομία

Προετοιμάζεται να αναλάβει το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας το κράτος

Πηγή: brief.com.cy

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η διακοπή του συμβολαίου με την Kition

Εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών σχετικά με το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, εν αναμονή της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας, εντούτοις, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο τερματισμός του συμβολαίου με την διαχειρίστρια εταιρεία και αυτό επειδή η μη κατάθεση της εγγυητικής από την Kition θεωρείται ως ουσιώδης παραβίαση της σύμβασης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει στις 30/4 πως «το κράτος δεν εκβιάζεται», σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Kition πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει αποφασιστικά για επίλυση του προβλήματος που παρουσιάστηκε μετά και την αθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν στο Προεδρικό για κατάθεση της εγγυητικής από την εταιρεία.

 

 

Τι γίνεται εάν αποφασιστεί ο τερματισμός του συμβολαίου

Τώρα, σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή εάν τερματιστεί το συμβόλαιο με την εταιρεία, τότε το κράτος θα πρέπει άμεσα να αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού και τη μαρίνα Λάρνακας, αφού σε καμία περίπτωση η λειτουργία τους δεν μπορεί να διακοπεί, ούτε και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που οι αρμόδιοι αντιμετωπίζουν όλες τις εξελίξεις με ιδιαίτερη προσοχή, αφού το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει πριν ληφθεί η όποια απόφαση το κράτος να είναι έτοιμο για να αναλάβει τη διαχείριση.

Πιο συγκεκριμένα ο τερματισμός του συμβολαίου, θα έχει άμεση ισχύ και έτσι το κράτος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο ώστε να ανανεώσει, έστω και προσωρινά, κάποιες συμβάσεις με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας και οι οποίες έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του λιμανιού, ενώ την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας αξιώνοντας αποζημιώσεις.

Χ.Ζ.

Σχετικά νέα

X
Translate »