ΑΕΚ

Μια βραδιά… ΕΠΑ: Συνεστίαση παλαιμάχων στη Λάρνακα”

Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν… Τότε που το χρήμα στο ποδόσφαιρό μας ήταν σχεδόν μηδαμινό και που η φανέλα, αλλά και η αγάπη του φίλαθλου κόσμου, έπαιζαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΕΠΑ συναντήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια σε ταβέρνα της Λάρνακας και θυμήθηκαν τα χρόνια που έπαιζαν μπάλα φορώντας την κιτρινόμαυρη στολή, στο παλιό γραφικό ΓΣΖ. Εκεί όπου η ΕΠΑ έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της.
Ήταν μια όμορφη βραδιά, όπου παλιοί φίλοι και συμπαίκτες είχαν την ευκαιρία μετά από κάμποσο καιρό να βρεθούν μεταξύ τους και να ξαναθυμηθούν τον παλιό καλό καιρό, τότε που αγωνίζονταν στο ιστορικό σωματείο της Λάρνακας.
Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν συμπαίκτες από την χρυσή εποχή της ΕΠΑ, όταν κατέκτησε το συγκλονιστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών της περιόδου 1969-70, αλλά και συμπαίκτες από τις δεκαετίες του 70΄, του 80΄, ακόμα και ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στις αρχές της δεκαετίας του 90΄ πριν από την ενοποίηση με τον συμπολίτη ΠΟΛ και τη δημιουργία της ΑΕΚ.
Κατά την διάρκεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας Γιόλης Χριστοφόρου για την πολύχρονη προσφορά του στο σωματείο.
Μπορεί πλέον η ποδοσφαιρική Λάρνακα να κινείται σε ρυθμούς… ΑΕΚ, η οποία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ωστόσο η ιστορία δεν παραγράφεται και η πλούσια ιστορία της ΕΠΑ είναι εκεί.
Μια ομάδα με πολλούς τίτλους και διακρίσεις στο παρελθόν, η οποία ανέδειξε μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο κυπριακό ποδόσφαιρο (Χειμωνίδης, Π. Βασιλείου, Αλκιβιάδης, Τάσος, Κυθραιώτης και πολλούς άλλους).

Πηγή: politismews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »