Εκπαίδευση

Μήνυμα Βοήθειας – Η βοήθεια που πρόσφεραν για τη σχολική χρονία 2015 -2016

Αποστολή του Οργανισμού η διατήρηση του δικαιώματος όλων στην εκπαίδευση, αλλά και η συμμετοχή όλων στα αγαθά του πολιτισμού και της γνώσης.

Στόχος τους  είναι η στήριξη και η παροχή βοήθειας προς όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Με την αντιμετώπιση αυτών των κωλυμάτων, ο Οργανισμός προωθεί την είσοδο στην εκπαίδευση και την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών φιλοδοξιών για ένα καλύτερο αύριο.

Για την σχολική χρονιά 2015-2016, στην επαρχία Λάρνακας, παρείχαν βοηθητικά μαθήματα σε 33 μαθητές σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διαφόρων τάξεων σε μαθήματα όπως Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά, Φυσική και Χημεία  στην επαρχία Λευκωσίας 7 μαθητές και στην επαρχία Λεμεσό  βοηθήσαμε 7 μαθητές. Επίσης έχουν βοηθήσει 9 άνεργους συμπολίτες μας, παρέχοντας τους μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως ECDL.

Περαιτέρω, έχουν δοθεί υποτροφίες σε 13 νεαρούς φοιτητές και φοιτήτριες της Κύπρου που ξεκινούν φέτος τις σπουδές τους σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας καθώς και 5 φοιτητές έχουν λάβει μικρή, αλλά σημαντική ενίσχυση στην μείωση των υφιστάμενων διδάκτρων τους από δωρεές και εισφορές.

Τέλος, σε συνεργασία με του Συμβούλους Σπουδών Everyday Counseling and Student Services έχουν βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό μαθητών σε θέματα συμβουλευτικής και καθοδήγησης αναφορικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις διάφορες χορηγίες που υπάρχουν, όπως επίσης ότι αφορά τα υφιστάμενα φοιτητικά δάνεια και προγράμματα.

Τονίζεται ότι η επιλογή των παιδιών που παρακολουθούν τα μαθήματα γίνεται με κριτήρια τα οποία καθορίζονται με βάση των κριτηρίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Οργανισμού. Οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση που δίνεται από τον Οργανισμό πηγαίνει κατευθείαν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ποτέ προσωπικά στους αιτητές.

Όλοι μαζί ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα πιο αισιόδοξο παρόν και μέλλον.

Σχετικά νέα

X
Translate »