Breaking News

Περιβάλλον

Η ΑΗΚ γλύτωσε εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ευθύνη της ΑΗΚ στην πρόκληση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές. Αυτό αποφάνθηκε, με γνωμάτευσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας όταν ενώπιόν του τέθηκε και η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Σαϊττά, τον Ιούνιο του 2007.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις δασικής γης, γεωργικές καλλιέργειες, καθώς και δεκάδες κατοικίες που βρίσκονταν σε μια έκταση 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν, τότε, ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καλώδια υψηλής τάσης της ΑΗΚ.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, σε απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, πληροφόρησε το Σώμα ότι, με γνωμάτευσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης για την καταβολή αποζημιώσεων από την ΑΗΚ.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Περδίκης κάλεσε, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, τον υπουργό Γεωργίας να πληροφορήσει τη Βουλή κατά πόσο η ΑΗΚ έχει αποζημιώσει την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές περιοχές όπως για παράδειγμα στον Σαϊττά, τη Μοσφιλωτή κ.ο.κ. και, εάν όχι, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »