Όμορφα της Πόλης

Εποικοδομητική η χθεσινή διάλεξη στο Θέατρο Σκάλα με τίτλο «Larnaca 2040» (pics-vid)

Mε επιτυχία στέφθηκε το πρώτο μέρος της σειράς των ανοικτών συζητήσεων με τίτλο «Larnaca 2040» η οποία έλαβε μέρος στο θέατρο Σκάλα και διοργανώθηκε από Το Larnaca Café Sientifique και το OXygono.

Η εν λόγω σειρά αφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μακροπρόθεσμου οράματος για την πόλη της Λάρνακας που θα υποστηρίζεται από το σύνολο των πολιτών και θα διεξαχθεί στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του OXygono.

Στο πρώτο μέρος της σειράς φιλοξενούμενοι ήταν ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και η Director του οργανισμού 100 Resilient Cities και τέως Ειδικός Σύμβουλος του Δήμαρχου Αθηναίων Κωνσταντίνα Καρύδη ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σεϊτανίδης.

 

Larnaca 2040: Το συζητάμε εδώ όλοι μαζί για τη Λάρνακα του αύριο

Posted by Η Λάρνακα αλλάζει και μας αρέσει on Wednesday, March 14, 2018

 

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που συζητήθηκαν είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητες ενός μακροπρόθεσμου οράματος για την πόλη της Λάρνακας, ο ρόλος των πολιτών, οργανωμένων συνόλων και αξιωματούχων και τα βήματα για την διαμόρφωση ενός τέτοιου οράματος.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα χαραχτεί η στρατηγική για τη Λάρνακα του μέλλοντος με βασικό σημείο αναφοράς να είναι η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και την ένταξη του ενεργού δημότη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν δημότες της πόλης με την προσέλευση να κρίνεται αρκετά καλή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ανδρέας Χριστοφόρου (ΕΔΕΚ), Μάριος Κουκουμάς (ΑΚΕΛ), Μόνικα Μελέκκη (ΑΚΕΛ), Ανδρέας Ταουξής (ΔΗ.ΣΥ) και Νίκος Γεωργίου (ΔΗ.ΣΥ), Η προσωπική μας άποψη είναι ότι θα μπορούσαν να είναι παρών περισσότεροι Δημ. Συμβούλοι καθώς ήταν μια συζήτηση μέσα από την οποία μπορούν να μπουν οι βάσεις για το αύριο της Λάρνακας.

 

Larnaca 2040: Ανοικτή συζήτηση με τους δημότες για τη Λάρνακα του αύριο.

Posted by Larnaka Municipality – Δήμος Λάρνακας on Wednesday, March 14, 2018

 

Επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας απογοήτευση που δεν είδαμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ Βουλευτή της πόλης μας. Είναι τραγικό κύριοι Βουλευτές σε κάτι τέτοιες ενέργειες να είστε απών όπως απών ήταν και επιφανείς οικονομικοί παράγοντες της πόλης μας πλην 2 περιπτώσεων τους οποίους για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζουμε.

Η σελίδα μας ως υπεύθυνο μέσο της πόλης έδωσε το παρών της και άκουσε τους προβληματισμούς αλλά και τα επόμενα βήματα και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια των συνδημοτών μας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »