Γενικά

Επιτέλους επιτεύχθηκε συμφωνία για το εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο, εδώ και αρκετά χρόνια, ξενοδοχείο «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα

Επιτέλους επιτεύχθηκε συμφωνία για το εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο, εδώ και αρκετά χρόνια, ξενοδοχείο «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα. Πλέον το ξενοδοχείο περνά στα χέρια της εκκλησίας, που θ’ αναζητήσει επενδυτές για να το αναπαλαιώσουν και να το επαναλειτουργήσουν. Η συμφωνία επιτεύχθηκε πριν από μερικές μέρες μεταξύ των δανειστικών επιτρόπων, της εκκλησίας, του Δήμου Λευκάρων κι εκπροσώπων της εταιρείας του ξενοδοχείου.

 

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί όπως αγοραστεί το ξενοδοχείο από την εκκλησία έναντι του ποσού των 330 χιλιάδων ευρώ, νοουμένου βέβαια ότι το ποσό αυτό θα καταβληθεί στους δανειστικούς επιτρόπους μέχρι την 30ηΝοεμβρίου 2018. Ο κ.Σοφοκλέους είπε ότι η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την συμφωνία, η οποία, όπως ανέφερε, εφόσον υλοποιηθεί θα επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν το δήμο του ορεινού θέρετρου της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια. «Εφόσον τα χρήματα καταβληθούν εγκαίρως στους δανειστικούς επιτρόπους, δηλαδή μέχρι την καταλυτική ημερομηνία που ορίστηκε η 30η Νοεμβρίου, αυτό σημαίνει πως αυτόματα το κτήριο του ξενοδοχείου θα περάσει στα χέρια της εκκλησίας, η οποία με τη σειρά της θ’ αναζητήσει επενδυτές, προκειμένου να το αναπαλαιώσουν και να το λειτουργήσουν. Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου Αγορά είναι κάτι που σαν δήμος ζητάμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια το κτήριο παρέμενε εντελώς ανεκμετάλλευτο και λεηλατημένο στο κέντρο της κωμόπολης, σ’ ένα ιδιαίτερα κομβικής σημασίας σημείο. Τα Λεύκαρα χρειάζονται απαραίτητα ένα ξενοδοχείο, αφού κάτι τέτοιο πιστεύεται πως θ’ αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς το ορεινό μας θέρετρο, τόσο σε ντόπιους, όσο και σε ξένους επισκέπτες», σημείωσε ο Σ. Σοφοκλέους.

 

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανέγερση δύο σημαντικών έργων υποδομής που θ’ αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν των Λευκάρων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου. Πρόκειται για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η οποία όπως δήλωσε ο δήμαρχος αναμένεται να παραδοθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ το συνεδριακό κέντρο και το κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη (θα στεγάζονται στο ίδιο κτήριο) αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2019.

Σχετικά νέα

X
Translate »