Breaking News

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντόνες αντιδράσεις στο Δήμο Λάρνακας για την απόλυση υπαλλήλων του Τμ. Αρχαιοτήτων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Δήμο Λάρνακας η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να μην παρατείνει την εργοδότηση στους 20 περίπου συμβασιούχους εργάτες του Τμήματος Αρχαιοτήτων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι σε εργασίες σχετικές με τις ανακαλύψεις αρχαιοτήτων, που έρχονται στο φως κατά τις ανασκαφές για το αποχετευτικό.

Η απόλυση των υπαλλήλων και το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επαναπρόσληψη τους θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες του αποχετευτικού, ταλαιπωρία στους κατοίκους και μεγάλο κόστος στην καταβολή προστίμων καθυστέρησης προς τον εργολάβο του αποχετευτικού, ανέφερε στο ΡΙΚ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Η απόλυση των συμβασιούχων εργατών, γίνεται λόγω της λήξης του 8μηνου συμβολαίου τους και το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ενέκρινε παράταση στην εργοδότηση τους, κάτι που είχε πράξει πέρυσι.

Συμβασιούχοι που ζήτησαν να μείνουν ανώνυμοι, ανέφεραν ότι οι αμοιβές τους είναι χαμηλές και ότι το κράτος δεν θα εξοικονομήσει με την απόλυση τους. Αντίθετα, ανέφεραν, θα χαθούν τεράστια ποσά διότι οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα, μέχρι την επαναπρόσληψη τους,  δηλαδή θα αμοίβονται χωρίς να εργάζονται όπως είπαν χαρακτηριστικά, και επί πλέον το κράτος θα χάσει πολλαπλάσια χρήματα σε καταβολή καθυστερήσεων στο εργολάβο. Ο Δήμαρχος Λάρνακας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ζητώντας λύση στο όλο ζήτημα.

Σχετικά νέα

X
Translate »