Κοινωνία

Ενεργοποίηση στεγαστικών σχεδίων για άτομα με αναπηρίες

Την ανάγκη ενεργοποίησης στεγαστικών σχεδίων για άτομα με αναπηρίες θέτει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, το ενιαίο στεγαστικό σχέδιο τερματίστηκε από τον Υπουργείο Εσωτερικών στις 30/7/2014 λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης του κράτους. Το σχέδιο αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να βοηθούνται άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες για απόκτηση οικίας ή να προβούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις στην υφιστάμενη οικία τους.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που χρειαζόταν αναβάθμιση αντί τερματισμού και είναι αδήριτη ανάγκη να ενεργοποιηθεί με αναβαθμισμένες πρόνοιες σε συνδυασμό με πολιτικές κοινωνικής στέγασης.

Γίνεται υπενθύμισε, ότι “σε συνάντηση που είχαμε πέρσι και με επιστολή μας ημερομηνίας 13/6/2017 είχαμε υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης στου ενιαίου στεγαστικού σχεδίου για άτομα με αναπηρίες”.

Σημειώνεται, ότι τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες πέρα από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν για παραγωγή εισοδήματος στον ίδιο βαθμό με μη ανάπηρα άτομα, χρειάζεται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν κατάλληλα προσβάσιμη οικία.

Σχετικά νέα

X
Translate »