Breaking News

Οικονομία

Διοικούσαν με κλίκες στη Συνεργατική

Φως στα άδυτα της Συνεργατικής έριξαν χθεσινές καταθέσεις των πρώην μελών της επιτροπείας της ΣΚΤ Τάκη Ταουσιάνη και Δημήτρη Θεοδότου, κατά τη δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων της ερευνητικής επιτροπής.

Αποκαλύφθηκαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και οι συνασπισμοί των «παλιών» και των «νέων» μελών της επιτροπείας. Όπως διαφάνηκε από τις καταθέσεις υπήρχαν κλίκες και όπως παραδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, Τάκης Ταουσιάνης, ο ίδιος ήταν στην πλευρά που μειοψηφούσε.

Αν και ήξεραν για τις διαφωνίες, υπουργείο  Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα και Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός δεν έκαναν τίποτα για την εξομάλυνση των πραγμάτων, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ταουσιάνης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ελλείψεις στα προσόντα στη σύνθεση του συμβουλίου καθώς δεν υπήρχαν άτομα με τραπεζικές γνώσεις.

Ο κ. Ταουσιάνης κατέθεσε ότι διαφωνούσε με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη σε σειρά ζητημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι η Διοικήτρια της Κεντρικής  Χρυστάλλα Γιωρκάτζη γνώριζε για τις διαφωνίες που υπήρχαν στο Συμβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς υπήρχαν φήμες για τα εσωτερικά τεκταινόμενα στον Συνεργατισμό, τώρα στην Ερευνητική Επιτροπή αρχίζει και ξετυλίγεται το νήμα. Για την Altamira ο κ. Ταουσιάνης ανέφερε ότι πριν ακόμη διοριστεί πρόεδρος υπήρξε μη δεσμευτικό μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της ΣΚΤ και της Altamira. Ανέφερε ότι η επιλογή έγινε με μη ανταγωνιστική διαδικασία.

Όπως είπε, ενημέρωσε τον υπουργό, του ζήτησε να παρέμβει αλλά ο υπουργός ανέφερε ότι ήταν απόφαση της Επιτροπείας. Για τον διορισμό του Νικόλα Χατζηγιάννη στη θέση του γενικού διευθυντή, ενώ ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επιτροπείας, επιστολή από τον Ανδρέα Μουσκάλλη ήταν αυτή που επέτρεψε να μπει στη λίστα των υποψηφίων.

Το πρώην μέλος της επιτροπείας της ΣΚΤ Δημήτρης Θεοδότου ανέφερε ότι ο κ. Χατζηγιάννης ήταν ακατάλληλος για τη θέση καθώς δεν είχε επαρκή εμπειρία. Τόνισε ότι είχε μεν την ικανότητα να τελειώσει το κομμάτι των εποπτικών και κεφαλαίων, ωστόσο θα έπρεπε να τον συμπληρώνει ένας δυνατός CEO με εμπειρία.

Μίλησε συγκεκριμένα ότι δέχθηκε πιέσεις από το γραφείο του Διονύση Διονυσίου του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να φανεί ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα εκροές καταθέσεων.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »