Breaking News

Οικονομία

Διευκρινίσεις Τμήματος Φορολογίας για επιστολές προς οφειλέτες

Από τις αρχές του 2018 το Τμήμα Φορολογίας άρχισε εκστρατεία με στόχο την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών και στα πλαίσια αυτά έχει αποστείλει επιστολές σε φορολογούμενα πρόσωπα που έχουν οφειλές.

Το Τμήμα Φορολογίας εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση «με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φορολογικές οφειλές αποθανόντων προσώπων» στην οποία διευκρινίζει ότι «οι επιστολές που έχουν σταλεί, είναι ενημερωτικού χαρακτήρα».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στόχο έχουν να ενημερώσουν/υπενθυμίσουν τα πρόσωπα αυτά, ως προς τις οφειλές τους, προκειμένου να επωφεληθούν, εφόσον το επιθυμούν, των προνοιών του περί της Διαδικασίας Ρύθμισης των Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών Νόμου αρ.4(I)/2017, όπως τροποποιήθηκε και ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ.

Επίσης, το Τμήμα Φορολογίας, σε κάποιες περιπτώσεις αποθανόντων, «δεν έχει επικαιροποιημένη πληροφόρηση από τους διαχειριστές ή και κληρονόμους τους έτσι υπάρχει η πιθανότητα να έχουν σταλεί επιστολές και σε τέτοια πρόσωπα».

«Ως εκ τούτου, σε τέτοια περίπτωση προτρέπονται οι διαχειριστές/κληρονόμοι όπως ενημερώσουν το Τμήμα Φορολογίας υποβάλλοντας σχετική επιστολή ώστε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες, δηλαδή να ενημερωθεί το Μητρώο του Τμήματος και να προχωρήσει η διαδικασία της διαγραφής των οφειλών του αποθανόντος, όταν αυτό προ νοείται από τη σχετική νομοθεσία», καταλήγει το Τμήμα Φορολογίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »