Οικονομία

Δεκάδες τηλεφωνήματα στις τράπεζες για το σχέδιο “Εστία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκτες εκατοντάδων τηλεφωνημάτων είναι οι τράπεζες τις τελευταίες μέρες καθώς οι δανειολήπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το σχέδιο “ΕΣΤΙΑ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Άλφα, 1 στα 3 τηλεφωνήματα είναι από συνεπείς δανειολήπτες, εκ των οποίων κάποιοι εμπίπτουν στα κριτήρια του σχεδίου αλλά δεν μπορούν να επωφεληθούν καθώς προέβηκαν ήδη σε αναδιάρθρωση.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μιλώντας στην εκπομπή Άλφα Ενημέρωση, ο οικονομικός σύμβουλος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε πως αυτό που συμβαίνει είναι άδικο για του συνεπείς δανειολήπτες.

Μάριος Πελεκάνος – Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και Οικονομικός Σύμβουλος
Έχει πάρα πολλές περιπτώσεις αυτού του τύπου και είναι οι δανειολήπτες οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα τους. Έστω τα 50 – 100 ευρώ που μπορούσαν να δώσουν τα έδιναν. Είναι άδικο γι` αυτούς τους δανειολήπτες.

Για να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ πρέπει να μην προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δανείου του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Έτσι, δανειολήπτες που έκαναν  αναδιάρθρωση πριν από αυτή την χρονική περίοδο έστω εάν πληρούν τα άλλα κριτήρια δεν μπορούν να επωφεληθούν με κούρεμα δανείου και επιχορήγηση τους ενός τρίτου της δόσης τους.

Ο μέγιστος αριθμός δανειοληπτών που θα μπορούν να επωφεληθούν ανέρχεται στις 15.000

Μάριος Πελεκάνος – Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και Οικονομικός Σύμβουλος
Παρόλο που οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν οι τράπεζες τους έβαζαν ένα τυπικό ποσό, ξέρω περίπτωση που η δόση είναι €30 και ενώ πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις δεν μπορεί να ενταχθεί.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ενώπιον της βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξει τέλειο σχέδιο που να μην δημιουργεί κανένα ηθικό κίνδυνο, ωστόσο η εφαρμογή του είναι αναγκαία.

Το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε στάση αναμονής ούτως μέχρι οι ευρωπαϊκές αρχές να οριστικοποιήσουν τα κριτήρια του σχεδίου.

Σχετικά νέα

X
Translate »