Άθληση

Γυμναστική μετά μουσικής: Η δύναμη του ρυθμού στην προπόνηση

Ένα καλό τραγούδι ενεργοποιεί το σώμα, βελτιώνει το συντονισμό και ενισχύει την πνευματική εγρήγορση. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της προπόνησης η μουσική είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους.

Μια λίστα αναπαραγωγής στο γυμναστήριο είναι όλα όσα χρειάζεται για να έχετε διάθεση για ασκήσεις. Όταν γυμνάζεστε χωρίς αυτή, αισθάνεστε μόνοι με λιγότερο κίνητρο. Η μουσική θα κρατήσει τον εγκέφαλο σας απασχολημένο και όταν γίνεται αυτό το σώμα ακολουθεί.

Τονώνει το μυαλό

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η μουσική τονώσει το μυαλό. Μελέτη διαπίστωσε ότι διεγείρει την μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου. Αυτή η περιοχή είναι υπεύθυνη για τις προηγμένες διαδικασίες της σκέψης. Η μουσική ενισχύει την πνευματική απόδοση και βελτιώνει το συντονισμό των μυών. Δεν είναι, λοιπό, αμφισβητήσιμο πως ο εγκέφαλός λειτουργεί καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, όταν ακούτε την αγαπημένη σας μουσική.

Η προπόνηση γίνεται απολαυστική

Αν δεν ενθουσιάζεστε με την ιδέα του τρεξίματος στο πάρκο, ανοίξτε τη μουσική και νιώστε την «έκρηξη» μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα. Γυρίστε τη μουσική σε πλήρη έκρηξη και οι ώρες θα νιώθετε σαν δευτερόλεπτα. Oταν ο νους είναι απασχολημένος, δεν πολυσκέφτεται και όταν δεν το κάνει, οι ώρες περνούν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί το μυαλό και το σώμα. Μπορείτε να αισθανθείτε χαλαροί καθώς προπονήστε έξω, καθιστώντας την άσκηση μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι αλήθεια πως δεν ενθουσιάζονται όλοι με την ιδέα του να φορέσουν τα αθλητικά τους και αρχίσουν το τρέξιμο.

Ενισχύει την ένταση της άσκησης

Μερικές φορές δεν αισθάνεστε δυνατοί για να προπονηθείτε, με την απόδοση σας να πέφτει. Μία πραγματικά καλή λίστα αναπαραγωγής για το γυμναστήριο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας και να γυμναστείτε σκληρότερα. Ο ρυθμός και η μελωδία υποχρεώνουν το σώμα να εργαστεί σκληρότερα σε ένα νέο επίπεδο. Και το καλύτερο όλων; Δεν συνειδητοποιείτε καν πόσο σκληρά έχετε εργαστεί, επειδή απολαμβάνετε την προπόνηση πάρα πολύ!

Καθορίζει την διάθεση σας

Η μουσική με ένταση μπορεί να τονώσει το σώμα και να σας κάνει να εργαστείτε σκληρότερα, αντίθετα η απαλή χαλαρώνει το μυαλό. Κάθε προπόνηση απαιτεί διαφορετικά είδη μουσικής. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα είδη των τραγουδιών για να ακούσετε όταν είστε σε διαδικασία προθέρμανσης ή αποθεραπεία. Στην αρχή χρειάζονται τραγούδια με αισιόδοξο tempo με το αίμα να ρέει πιο γρήγορα. Τα πιο ήρεμα είναι απαραίτητα για να πέσουν οι ρυθμοί είναι καλύτερο.

Η λίστα

Η παρακάτω λίστα με τα μουσικά κομμάτια προέκυψε από έρευνα, συντονιστείτε και… καλή άσκηση!

1. Roar – Katy Perry (νοητική-ψυχική προετοιμασία)
2. Talk Dirty – Jason Derulo ft 2 Chainz (διατάσεις)
3. Skip To The Good Bit – Rizzle Kicks (διατάσεις)
4. Get Lucky – Daft Punk ft Pharrel Williams (αεροβική/ζέσταμα)
5. Move – Little Mix (αεροβική/ζέσταμα)
6. Need U 100% – Duke Dumont ft A*M*E (άσκηση για την καρδιά, χαμηλής έντασης)
7. You Make Me – Avicii (άσκηση για την καρδιά, χαμηλής έντασης)
8. Feel My Rhythm – Viralites (άσκηση για την καρδιά, μέτριας έντασης)
9. Timber – Pitbull ft Ke$ha (άσκηση για την καρδιά, μέτριας έντασης)
10. Applause – Lady Gaga (άσκηση για την καρδιά, υψηλής έντασης)
11. Can’t Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis ft Ray Dalton (άσκηση για την καρδιά, πολύ υψηλής έντασης)
12. Happy – Pharrell williams (άσκηση για την καρδιά, πολύ υψηλής έντασης)
13. The Monster – Eminem ft Rihanna (άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης)
14. Love Me Again – John Newman (άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης)
15. Get Down – Groove Armada ft Stush and Red Rat (άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης)
16. #thatPOWER – will.i.am ft Justin Bieber (άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης)

Πηγή: govastileto.gr – www.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »