Οικονομία

Γεμάτα τα ξενοδοχεία της Λάρνακας μέχρι τις 6 Μαιου λόγω Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Σκοποβολής!

Γεμάτα θα είναι αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 6 Μαΐου τα μεγάλα ξενοδοχεία της Λάρνακας εξ αιτίας των 24ων  Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ, που θα πραγματοποιούνται στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, 3 με 6 Μαϊου.

Οι συμμετοχές, έχουν ξεπεράσει τις 600, από 30 χώρες. Οι διεθνείς σκοπευτές έχουν έρθει με συνοδούς και τους αξιωματούχους των ξένων αποστολών και θα παραμείνουν στη Λάρνακα για 8 έως και 10 μέρες.

Οι σκοπευτικές αποστολές συγκαταλέγονται στις ομάδες που ο ΚΟΤ αξιολογεί ως ποιοτικό τουρισμό, διότι οι πλείστοι ξένοι αθλητές κινούνται μ’ ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κι επιλέγουν ποιοτικά εστιατόρια και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΚΟΤ, τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις συμβάλουν τα μέγιστα στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας τη Λάρνακα και την Κύπρο γενικότερα στο εξωτερικό.

Από τις ξένες αποστολές που συμμετέχουν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ξεχωρίζει η αποστολή της Ρωσίας με 148 συμμετοχές, της Μεγάλης Βρετανίας με 67, και της Σουηδίας με 34 συμμετοχές. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στους αγώνες με 14 σκοπευτές και η Κύπρος με πάνω από 100 σκοπευτές. Την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 7μμ είναι η προγραμματισμένη η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Η Λάρνακα έχει ήδη εξασφαλίσει τους παγκόσμιους αγώνες σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ για το 2021, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στους 750 σκοπευτές απ’ όλο τον κόσμο.

Σχετικά νέα

X
Translate »