Γενικά

Βροχερό διήμερο με πτώση της θερμοκρασίας

Φθινοπωρινή η αρχή της βδομάδας μας, ωστόσο οι βροχές δεν θα κρατήσουν για πολύ, παρόλο που αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας την περιοχή επηρεάζει ασθενής χαµηλή πίεση ενώ σχετικά ψυχρή αέρια µάζα αναµένεται από αύριο Τρίτη.

Ο καιρός σήμερα μερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα  λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά από το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει το πρωί χιονόνερο. Στην περιοχή αναµένονται πολύ ισχυροί άνεµοι που από αργά το απόγευµα θα εξασθενήσουν.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία την Τετάρτη δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »