Breaking News

Κοινωνία

Αρνήθηκαν την εκπαίδευση και χάνουν το ΕΕΕ

Συνολικά 233 άτομα  έχασαν το δικαίωμα λήψης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), επειδή αρνήθηκαν τη συμμετοχή του στο Σχέδιο για απόκτηση εργασιακής πείρας στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προφασιζόμενοι προβλήματα υγείας.
Το Σχέδιο
Σκοπός του Σχεδίου, όπως εξηγεί η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με όσα απάντησε στη Βουλή προ ημερών είναι πως η παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής πείρας σε δικαιούχους του ΕΕΕ που είναι  ικανοί να εργαστούν αλλά και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Το Σχέδιο διαρκεί περίπου 6 μήνες και στοχεύει στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, Σύμφωνα με τον νόμο όποιος αιτητής ή δικαιούχος δεν συμμορφώνεται  όπως προβλέπει ο νόμος (άρθρα 18 και 19) τ, τότε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας τον παραπέμπει στους αρμόδιους για κοινωνική παρέμβαση ενώ στην περίπτωση ισχυρισμού προβλήματος υγείας εκτός από κοινωνική παρέμβαση , περιλαμβανομένης ιατρικής εξέτασης και άλλους είδους φροντίδα.
Τους έκοψαν το ΕΕΕ λόγω Σχεδίου
Οι δικαιούχοι καλέστηκαν να συμμετάσχον στο πρόγραμμα του Σχεδίου αλλά όσοι δικαιούχοι προφασίστηκαν δικαιολογία για να μην συμμετάσχουν , παραπέμφθηκαν σε κοινωνική παρέμβαση ανάλογα με την περίπτωση. Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, όσοι προφασίστηκαν λόγους υγείας έπρεπε να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα και πιστοποιητικά ενώ, παραπέμφθηκαν σε εξέταση από αρμόδιο ιατρικό Συμβούλιο.
Μεταξύ των όσων ανάφερε η κυρία Αιμιλιανίδου σημείωσε πως βάσει της νομοθεσίας 233 πρόσωπα δεν δικαιούνται πλέον το ΕΕΕ.

Σχετικά νέα

X
Translate »