Γενικά

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχηγού του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας του αείμνηστου Ερρίκου Λανίτη

Την εκτίμηση ότι η εθελοντική προσφορά στη νεολαία, συμβάλλει στη διαμόρφωση των σωστών αξιών και χαρακτήρων στα παιδιά και τους νέους, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ερρίκο Λανίτη, αείμνηστο αρχηγό του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο παλαιό Γ.Σ.Ζ στη Λάρνακα, ο κ. Γιαννάκη αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ερρίκου Λανίτη και είπε ότι «υπήρξε από μικρός υπόδειγμα  προσφοράς και ενεργούς συμμετοχής στα κοινά της Λάρνακας και πρόσφερε στον Προσκοπισμό από το 1949».

 

Πρόσθεσε ότι «η εθελοντική προσφορά έχει πολλές μορφές, θέματα υγείας, προστασία του περιβάλλοντος, στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολλά άλλα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι η εθελοντική προσφορά στη νεολαία, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση των σωστών αξιών και χαρακτήρων στα παιδιά και τους νέους, αξίες που λειτουργούν ως το καλύτερο εργαλείο πρόληψης και αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες».

 

Αφού ανέφερε ότι «χωρίς τους καταλλήλους βαθμοφόρους/καθοδηγητές, ο Προσκοπισμός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πετυχημένο παιδαγωγικό του έργο» ο Επίτροπος είπε πως «ο Ερρίκος Λανίτης ήταν ένας ολοκληρωμένος  καθοδηγητής νεολαίας. Εκατοντάδες παιδιά και νέοι της Λάρνακας είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν μέσα από τον προσκοπισμό και την καθοδήγηση του» ανέφερε και σημείωσε πως «ο Ερρίκος Λανίτης ήταν ένα πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »