Αθλητικά Νέα

Ένωσαν τις φωνές τους ερυθρόλευκοι και κυανόλευκοι της Αμμοχώστου! Η κοινή ανακοίνωση

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικήσεις Νέας Σαλαμίνας και Ανόρθωσης επί ευκαιρίας του τοπικού ντέρμπι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Τα δύο προσφυγικά Σωματεία της Αμμοχώστου, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση, καλωσορίζουμε το φίλαθλο κοινό της κατεχόμενης πόλης μας στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο με ένα μεταξύ μας ντέρμπι. Ένα ντέρμπι πάθους, δύναμης και δίψας για τη νίκη αλλά και αθλητοπρέπειας, αλληλοσεβασμού και νοσταλγίας για την κατεχόμενη μάνα-πόλη μας. Δυστυχώς, για μια ακόμα χρονιά, οι δυο ιστορικές ομάδες καλούμαστε να αναμετρηθούμε σε άλλο ένα μεταξύ μας αγώνα μακριά από τη φυσική μας έδρα, στην προσφυγιά.

Σαραντατρία-χρόνια, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα – όπως βέβαια και τα υπόλοιπα προσφυγικά Σωματεία – κουβαλούμε τον σταυρό του μαρτυρίου στον Γολγοθά του ξεριζωμού. Στοϊκά, αναμένουμε τη μέρα της επιστροφής, έχοντας ως μόνη ζωντανή ανάμνηση των κατεχόμενων εδαφών μας τα Σωματεία μας. Σωματεία, που για μας τους πρόσφυγες ιδιαίτερα, πρεσβεύουν ανώτερες αξίες και ιδανικά, για πολλούς ασύλληπτα.

“Αμμόχωστος, να ξέρεις θα γυρίσουμε, πιστοί στην άνοιξη σου”. Με αυτό το πανό – σύνθημα θα εισέλθουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μας. Ένα σύνθημα που κτυπά στην καρδιά κάθε Αμμοχωστιανού, τους οποίους καλούμε όλους, φίλους της Νέας Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης, να προσέλθουν στο γήπεδο ακριβώς μέσα σε πνεύμα αθλητοπρέπειας και ευ αγωνίζεσθαι, να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας και στο τέλος να χειροκροτήσουμε τον νικητή, εάν υπάρξει.

Όλα όσα μας φέρνουν κοντά και μας ενώνουν, είναι σαφώς πολλαπλάσια των λίγων και ασήμαντων που μας χωρίζουν. Κοινός ο στόχος της Επιστροφής, κοινό το όραμα της Επανεγκατάστασης στην πόλη του Ευαγόρα, κοινός ο αγώνας για να το πετύχουμε. Καλό αγώνα και καλή χρονιά. Τα Διοικητικά Συμβούλια Ανόρθωσης Αμμοχώστου και Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου».

Σχετικά νέα

X
Translate »